Wonenmetwater.nl geeft inzicht in risico's funderingsschade

14 november 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

In Nederland staan veel huizen op houten funderingspalen. Bij lage grondwaterstanden kunnen deze palen gaan rotten, met enorme herstelkosten als gevolg. Kosten waarvoor woningbezitters zélf verantwoordelijk zijn. Om te zien of jouw huis risico loopt is er wonenmetwater.nl. Wonenmetwater.nl is een product van Deltascoop, onderdeel van Topicus.

Oer-Hollands probleem
Grondwater: het klinkt onschuldig, maar bij een tekort wordt een houten fundering stilletjes gesloopt. De prognose is dat 750.000 woningen in Nederland schade hebben of krijgen, wat volgens de Rijksoverheid ongeveer 40 miljard euro zal kosten. Huizenbezitters zelf hebben echter vaak geen idee van de staat van hun fundering, terwijl zij wél verantwoordelijk zijn voor het grondwater onder hun pand, de conditie van het pand en de kosten die daaruit voortvloeien. Kosten die kunnen oplopen tot 70.000 euro.

Direct inzicht
Een fundering bepaalt voor een belangrijk deel de waardevastheid van jouw woning. Het is dus zeer belangrijk om te weten welke de risico’s je loopt of gaat lopen bij de aankoop van een nieuwe woning. Wonenmetwater.nl geeft je een snelle risico-indicatie of een uitgebreid rapport van de staat van je fundering. Handige informatie voor jou, maar ook voor makelaars en hypotheekverstrekkers. Zo weet iedereen écht waarin hij investeert, kunnen onverwachte herstelkosten worden voorkomen en risico’s vroegtijdig worden onderkend.

Wonen met water

Rijkslening
Loopt jouw woning risico? Dan kan je in aanmerking komen voor een ondersteuningslening van de Rijksoverheid. Minister Blok stelt namelijk in 2017 een bedrag beschikbaar waarmee huiseigenaren worden ondersteund als hun woning funderingsproblemen heeft. Of jouw woning schade heeft check je snel op wonenmetwater.nl. Ook word je hier uitgebreid geadviseerd over mogelijke vervolgstappen.

Deltascoop
Op dit moment kunnen inwoners van de gemeenten Dordrecht, Amsterdam en Schiedam hun fundering online checken. Door de snelle uitbreiding van de website geldt dat op den duur voor elke Nederlander.

Wonenmetwater.nl is een product van Deltascoop, dat onderdeel is van Topicus. Topicus is een IT-dienstverlener die zorgt dat de consument de touwtjes in eigen handen krijgt. Dit is het moment! Het moment waarop een snel en veranderende maatschappij vraagt om slimme oplossingen.

Juist op die vlakken die ons als mens en maatschappij zo raken. Van betere, bereikbare zorg en transparante financiën, gedegen onderwijs en geautomatiseerd procederen tot een gezonde relatie met de overheid. Dat vraagt om inzicht in wat er leeft, waar we staan, waar we naartoe kunnen en waar we naartoe móeten.

Topicus roept op tot verandering. In denken, in doen, in de mentaliteit van mensen, markten en maatschappij. Topicus vernieuwt met haar software vijf sectoren: Finance, Zorg, Onderwijs, Legal en Overheid. Topicus werkt met meer dan 650 professionals in engineering, omnichannel customer journeys en business innovations vanuit Deventer, Zwolle, Amsterdam, Leiden en Enschede.