Mirjam Klijnsma leidt Implementatietak Russell Investments

09 november 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Vermogensbeheerder Russell Investments heeft Mirjam Klijnsma benoemd als Head of Implementation Services voor Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA). Klijnsma, die al zo’n acht jaar werkzaam is bij de financiële instelling, wordt verantwoordelijk voor de dienstverlening die toegespitst is op kosten- en risicovermindering in beleggingsportefeuilles.

Klijnsma werkt sinds februari 2008 bij Russell Investments in London, met €220 miljard beheerd vermogen en ruim 2.500 institutionele klanten een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders. In haar vorige functie was zij als Director Transition Management EMEA verantwoordelijk voor het transitiemanagementteam. Voordat ze bij Russell Investments aan de slag ging, werkte ze bij ING Investment Management als Head of Fixed Income & Derivatives. 

Mirjam Klijnsma - Russell Investments

In haar nieuwe rol gaat ze vanuit de Britse hoofdstad leiding geven aan de implementatie dienstverlening van Russell Investments, met een focus op de EMEA regio. Zij zal zich bezighouden met proposities als transitiemanagement, derivatenstrategieën, currency overlays en execution services.

Klijnsma rapporteert aan de Amerikaan Troy Rucker, Managing Director van Implementation Services, gevestigd in Seattle. Rucker over de promotie van Klijnsma: “Mirjam heeft een schat aan kennis en inzicht op het gebied van implementatieservices. Daar zullen zowel bestaande als nieuwe klanten de vruchten van plukken, zeker nu de vraag naar deze diensten in de regio toeneemt.”