SNS Bank CEO geeft les over geld op basisschool

28 oktober 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op donderdag 27 oktober vond de eerste Eurowijs Dag plaats op Jenaplanbasisschool Klavertje 4 in Oudewater. Eurowijs, een initiatief van SNS Bank, organiseerde het evenement om aandacht te vragen voor het belang van financiële educatie in het basisonderwijs. Verschillende bankdirecteuren, waaronder ook SNS CEO Maurice Oostendorp, stonden voor de klas om gastles te geven.

Eurowijs is een initiatief van SNS Bank dat gratis lesmateriaal ontwikkeld en verspreid voor alle groepen van het basisonderwijs. Op die manier wil het initiatief leerlingen uit groep 1 t/m 8 kennis laten maken met geld en hen op een leuke wijze bijbrengen hoe zij daar verstandig mee omgaan. Onderwerpen die onder meer aan bod komen zijn sparen, uitgeven, rekenen met euro’s, herkennen van (echte) euromunten en eurobiljetten en pinnen. Voor iedere groep is er apart lesmateriaal beschikbaar, afgestemd op het niveau van de leerlingen.

Op 27 oktober 2016 werd de eerste Eurowijs Dag georganiseerd. Tijdens het evenement gaven zestien bankmedewerkers, waaronder ook een groot aantal directieleden, een gastles op Jenaplanbasisschool Klavertje 4 in Oudewater een de leerlingen van groep 6, 7 en 8. Ook Maurice Oostendorp, CEO van SNS Bank, was aanwezig als gastmeester. “Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd verstandig met geld leren omgaan”, aldus Oostendorp. “Afgelopen schooljaar hebben we 60.000 leerlingen bereikt met het lesmateriaal van Eurowijs. Graag doe ik daar in mijn rol als ‘meester’ Maurice nog een schepje bovenop.”

Na afloop van de gastlessen was er ruimte voor de leerlingen om vragen te stellen. “Aan de hand van scherpe en verrassende vragen gingen ze met elkaar in gesprek over de rol en invloed van geld”, vertelt de SNS-topman. Later op de dag werd er een speciaal geldspellencircuit georganiseerd, met spellen als goudstaven tillen, vals geld herkennen en euro sjoelen.