Zoektocht naar IT-talent hoog op de agenda bij banken

13 mei 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

De werkgelegenheid in de bankensector staat onder druk, maar de toekomst voor IT-ers in de bankensector ziet er goed uit. Onder andere door de groeiende online dienstverlening en de recente DDos-aanvallen staat het werven van goede en kundige IT-ers hoog op de agenda van de banken in Nederland.

6% van de uitstaande vacatures van ABN AMRO zijn gericht op IT-ers. Bij collega grootbanken ING en Rabobank liggen deze percentages met respectievelijk 18% en 15% een stuk hoger.

Banken geven veel aandacht aan IT-talent

ING heeft op dit moment 11.000 IT-ers in dienst en op de ‘Werken bij-pagina’ van de bank heeft IT een prominente rol. Daarnaast is het opvallend dat naast de bekende kopjes Starters en Professionals ook een apart hoofdstuk wordt gewijd aan IT-ZZP-ers.

Ook op de website van de Rabobank, waar op dit moment 4.000 IT-ers werken, heeft de ICT organisatie van de bank een prominente plek. Rabobank vreest dat er de komende jaren een tekort ontstaat aan goed opgeleide IT-ers in Nederland. De bank is bezig met een campagne om IT-ers enthousiast te maken voor het werken bij een bank. Zo wordt op de Xbox geadverteerd met een filmpje waarbij een DDoS-aanval wordt nagespeeld.

Rabobank - Banken op zoek naar ITers

Zowel HR als business zelf verwachten schaarste

"We voorzien dat het de komende jaren steeds moeilijker zal zijn om de goede mensen te vinden met een goede opleiding", zegt Heleen Cosijn, HR Manager bij Groep ICT van de Rabobank, tegen de NOS. Niet alleen HR maakt zich druk, ook de business zelf: "Het is een voortdurende zoektocht. Jonge mensen die geïnteresseerd zijn, zijn zeer zeker welkom", zegt Mark Beerends, die zich als Manager van het Security Operation Center van de Rabobank onder andere bezighoudt met cyberaanvallen, tegen de NOS.