ING Wholesale Banking benoemt twee senior bankiers

10 mei 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ING Wholesales Banking heeft twee senior bankiers benoemd: Pim Kist, die is aangesteld als het nieuwe hoofd Equity Capital Markets bij ING; en Rico Overhaart, die is benoemd tot Managing Director. Met de benoemingen versterkt ING Wholesale Banking de Equity Capital Markets (ECM) activiteiten en verstevigt de bank haar leidende positie in de Benelux.

Pim Kist is afkomstig van ABN AMRO waar hij als senior deal principal Corporate Finance & ECM verantwoordelijk was voor diverse grote beursgangen, accelerated bookbuild emissies en preferente aandelen transacties waaronder die van BasicFit, ForFarmers, Sif, Refresco Gerber, GrandVision, TKH en Randstad. Met meer dan tien jaar ervaring in Corporate Finance & ECM brengt Kist volgens ING een “grote product- en executie-expertise” mee, evenals een “sterk persoonlijk netwerk met klanten.” Kist zal rapporteren aan Leo Greve, Head of Global Capital Markets, en aan Maurits Duynstee, Global co-Head of Corporate Finance en Head of Corporate Clients & Products Nederland.

Kist zal zich richten op het verder uitbouwen van de Equity Capital Markets tak, die opereert als een samenwerking tussen de afdelingen Global Capital Markets (GCM) en Corporate Finance.

ING Hoofdkantoor

Daarnaast heeft ING Rico Overhaart aangetrokken, ook afkomstig van ABN AMRO, die is aangesteld als managing director en die zal rapporteren aan Pim Kist. Overhaart is sinds 1999 werkzaam in ECM in Amsterdam, Sydney en Londen. In zijn meest recente functie richtte hij zich op Nederlandse klanten en daarnaast op internationale klanten in de sectoren energie, grondstoffen en transport. Recente ECM-transacties van Overhaart waren onder meer BasicFit, ASR, Refresco Gerber, Intertrust, GrandVision, Boskalis en NSI.

Het aantrekken van deze senior bankiers door ING illustreert volgens ING de “toewijding van de bank aan de ECM-business voor haar klanten”, waar concurrenten zich juist uit deze sector aan het terugtrekken zijn. Deze activiteiten worden door ING gezien als cruciaal onderdeel van het totale dienstverleningspakket aan grote bedrijven.