ASN Bank blinkt uit in Digital Excellence Monitor 2016

21 september 2016 Banken.nl 3 min. leestijd

De website van ASN Bank heeft in de categorie finance van de vandaag verschenen Digital Excellence Monitor 2016 van WUA, de hoogste score behaald, gevolgd door Triodos Bank op de tweede plaats. Daarmee blijven de duurzame banken hun belangrijkste branchegenoten (onder meer Rabobank, ING, ABN AMRO en Knab) voor op het vlak van digital excellence.

Digital Excellence Monitor
Jaarlijks brengt onderzoeksbureau WUA een rapport uit, dat antwoord geeft op de vraag welke spelers in 7 belangrijke branches voor de aanschaf van consumentenproducten en diensten in Nederland de beste digitale klantervaring leveren. Deze customer experience wordt uitgedrukt in een gemiddelde score op de thema’s Merk, Look&Feel en Aanbod uit het WUA Web Performance Model. De resultaten in de Digital Excellence Monitor 2016 zijn gebaseerd op onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in de periode augustus 2015 – juli 2016. 

In totaal beoordeelden meer dan 8500 respondenten meer dan 1500 websites in 7 onderzochte branches: Telecom, Travel, E-commerce, Finance, Verzekeringen, Energie en Automotive. In het rapport zijn náást de rankings, ook meer dan twintig voorbeelden van best practices te bekijken van de toppers in de markt. 

Digital Excellence Monitor 2016

Kijkend naar de ranking van dit jaar, en specifiek naar de categorie Finance, dan valt als eerste op dat de duurzame banken de lijst aanvoeren, waarbij ASN Bank (met website ASNBank.nl) net 1 punt hoger scoort op overall customer experience dan zijn duurzame branchegenoot Triodos Bank. In een reactie op de #1 positie van ASN Bank, geeft André Kragtwijk, Hoofd Marketing & Communicatie bij ASN Bank, aan: “Klanttevredenheid is het allerbelangrijkste. Als je vragen, opmerkingen of problemen goed oplost via uitstekende klantenservice, dan creëer je ambassadeurs voor het leven.”

Hoewel de verschillen in de top klein zijn, wordt vooral als het om Merk gaat, duidelijk dat deze partijen zich onderscheiden van de rest van de branche. “Met hun duurzame image laten zij een positief geluid horen binnen de financiële sector dat kan bogen op een zeer betrouwbaar en positief imago”, zegt Daan Tames, managing director bij WUA.

Rabobank beste grootbank
Van de grootbanken weet
Rabobank zich volgens het WUA rapport het beste te onderscheiden, met een 5de overall positie. Met name qua Look&Feel doet Rabobank niet onder voor lijst aanvoerders ASN Bank en Triodos. ING, ABN AMRO en SNS Bank bevinden zich in het middenveld. Onderaan de lijst binnen de categorie finance staat DELA. Waar de aanbieder binnen de verzekeringsbranche wel in de subtop staat, wordt de customer experience van DELA’s financiële producten minder goed beoordeeld.