Jeroen Dijst benoemd tot CRO en bestuurslid bij SNS Bank

02 augustus 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

SNS Bank heeft bekendgemaakt dat Jeroen Dijst wordt benoemd tot Chief Risk Officer (CRO) en vanuit die rol zal plaatsnemen in de Raad van Bestuur van de bank. De benoeming geldt voor de duur van vier jaar en is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank.

Jeroen Dijst volgt Martijn Wissels op, van wie de bestuurstermijn in november van dit jaar zal aflopen. Wissels bekleedde binnen SNS Reaal sinds eind 2013 de rol van Director of Risk Management en werd medio 2014 benoemd tot CRO en bestuurslid binnen SNS Bank. De rol van Wissels, die kampt met zijn gezondheid, werd in september vorig jaar al waargenomen door Dijst en Wissels zal, nu Dijst wordt benoemd tot Managing Director, eind dit jaar terugtreden.

Jeroen Dijst - SNS

“We zijn Martijn Wissels zeer dankbaar voor het werk dat hij heeft verricht ten aanzien van de ontkoppeling van SNS Bank van SNS REAAL, vooral met het oog op het opzetten en verbeteren van een onafhankelijke risk management organisatie. Onder zijn leiding is een solide basis voor de toekomst neergezet”, zegt Jan van Rutte, Voorzitter van de Raad van Toezicht van SNS Bank.

Van Rutte besluit: “In Jeroen Dijst hebben we een uitstekende opvolger voor de rol van CRO. Hij is bekend met de organisatie en de juiste persoon om bij te dragen aan de uitvoering van de strategie van onze bank.”