Zakenbankiers van ING begeleiden verkoop van Qbuzz

14 juli 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

NS heeft bekendgemaakt op zoek te gaan naar een koper voor vervoersbedrijf Qbuzz. ING zal begeleiden bij de verkoop van de streekvervoerder die vooral in Noord-Nederland actief is.

Qbuzz is een busbedrijf dat is opgericht in 2008 en voornamelijk actief is in de provincies Friesland, Groningen en Drenthe, maar ook in Utrecht. Het bedrijf werd opgericht door twee voormalige bestuurders van Connexxion, waarbij spoorbedrijf NS een belang van 49% nam. In 2013 nam NS ook de overige 51% over waardoor Qbuzz een volledige dochtermaatschappij werd van de spoorvervoerder.

Zakenbankiers van ING begeleiden verkoop van Qbuzz

In maart dit jaar werd bekend dat NS het busbedrijf in de verkoop wilde gaan zetten. Qbuzz behoort niet tot de kernactiviteiten van het spoorbedrijf, waar NS zich op wil gaan focussen de komende periode. Ook het belang in verschillende station-winkels gaat mogelijk binnenkort de verkoop in. Voor Qbuzz werd afgelopen maandag de knoop doorgehakt. NS maakte bekend actief op zoek te gaan naar een koper voor het vervoersbedrijf. Om te begeleiden bij de verkoop heeft NS de zakenbankiers van ING ingeschakeld.

Qbuzz draaide vorig jaar een omzet van €208 miljoen, waarvan €4,4 miljoen winst. Het personeelsbestand van de busvervoerder is zo’n 2.000 man sterk.