DSI-register voor vermogensplanners gelanceerd

13 juli 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Vermogensplanners kunnen per 7 juli toetreden tot het nieuwe DSI-register Vermogensplanner. Het nieuwe register is een initiatief van de Federatie Vermogensplanners (FVP), een stichting die werd opgericht door de eerste deelnemers aan de leergang vermogensplanner van financieel opleider Dukers en Baelemans.

Met een gongslag op Beursplein 5 is op 7 juli een nieuw DSI-register voor vermogensplanners gelanceerd. DSI is verantwoordelijk voor de certificering van financieel professionals in 14 verschillende registers in de financiële sector en toetst de 6.100 registraties regelmatig op de gebieden integriteit, kennis en vaardigheden. Wie de aan het certificaat verbonden gedragsregels overtreedt, kan door het DSI tuchtrecht aangeklaagd worden en bestraft met boetes. Vermogensplanners die een door het CPION erkende Post HBO Leergang Vermogensplanner hebben gevolgd kunnen toetreden tot het register.

DSI-register voor vermogensplanners gelanceerd

Het nieuwe register is een initiatief van de Federatie Vermogensplanners (FVP). De FVP is opgericht door de eerste groep deelnemers (2011) aan de leergang vermogensplanner van opleider Dukers & Baelemans. De FVP had hiervoor al een certificeringsprogramma voor vermogensplanners en is nu in samenwerking met de DSI verantwoordelijk voor de start van het nieuwe onafhankelijke DSI-register voor vermogensplanners. “We willen ons certificeringsprogramma een breder en onafhankelijker norm geven en tegelijkertijd de integriteit zwaarder borgen”, aldus voorzitter Dick Garritsen van de stichting FVP, die toeziet op de certificering van de leden van de vereniging FVP. “Daarom benaderden wij DSI.”

“Wij zijn ingenomen met de oprichting van het nieuwe register”, voegt DSI-directeur Jerry Brouwer toe. De introductie van het nieuwe register is volgens de initiatiefnemers een logisch gevolg op de ontwikkelingen in de markt. Op deze manier wordt voor de vermogende particulier en ondernemer (vermogen van tenminste €500.000) de brug geslagen tussen financiële planning, beleggingsadvies en vermogensbeheer. “De financiële sector is aan het veranderen. Er komen meer goed uitgeruste generalisten. De oprichting van het register Vermogensplanner past in die ontwikkeling”, sluit Brouwer af.

Financieel opleider Dukers en Baelemans, onderdeel van Welten, geeft in een persbericht aan ‘trots’ te zijn dat zijn initiatief voor het lanceren van een post HBO Leergang Vermogensplanner “nu een breed draagvlak heeft gekregen door een register van het gerenommeerde DSI.”