Nog 10 weken tot de start van Finance Run 2016

04 juli 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Over 10 weken gaat voor de derde keer de Finance Run van start bij Grandcafé de Bosbaan in het Amsterdamse Bos. Het evenement is bedoeld voor professionals uit de financiële dienstverlening, de accountancy en (IT-)consultancy en de opbrengsten van de wedstrijd gaan naar Stichting LEF. Deelnemers lopen een of twee keer het zogenaamde ‘Rondje Bosbaan’ – 5 of 10 kilometer.

Finance Run
De Finance Run is ontstaan uit een initiatief van Stichting LEF en Free Style Events. De eerste Finance Run werd gehouden op vrijdag 13 september 2014, met iets meer dan 300 inschrijvingen en een opbrengst voor LEF van een kleine €1.300. Daarbij kregen de activiteiten van LEF enorm veel aandacht dankzij de media aandacht die dag.

Op vrijdag 5 september 2015 was de tweede editie van de Finance Run, met ditmaal bijna 500 inschrijvingen en een opbrengst voor LEF van zo’n €10.250.

finance run

2016
Afgelopen vrijdag is de campagne gestart voor de Finance Run van 2016. Op 9 september 2016 nemen professionals van banken, verzekeraars, pensioenfondsen, en accountants- en advieskantoren het opnieuw tegen elkaar op. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 5 en 10 kilometer, waarbij de 10 kilometer bestaat uit twee keer het zogenaamde ‘Rondje Bosbaan’ van 5 kilometer lang. Inschrijven kan individueel of per team van maximaal 10 deelnemers. Alle lopers van een team lopen de zelfde afstand 5 km of 10 km. Een team mag uit mannen & vrouwen bestaan.

De eerste 5 finishers bepalen de teamtijd en dus ranking. Alle deelnemers krijgen een tijdsregistratie chip (in borstnummer) en vermelding in het eindklassement.

Netwerken
Zelf noemen de organisators en sponsoren de Finance Run ‘Hét sportieve en informele netwerk evenement in de financiële dienstverlening’. Net als vorig jaar wordt ook deze editie afgesloten met een netwerkgedeelte, en krijgen de deelnemers een diner en drankjes voorgeschoteld. Hoofdsponsors van het evenement zijn CMIS Group en Master in Finance. Onder de subsponsors bevinden zich verzekeraar Aegon, hypothecaire dienstverlener Stater en Yellowtail Consulting. 

Stichting LEF
De opbrengsten van de Finance Run 2015 gaan naar Stichting LEF. LEF staat voor Leven en Financiën, en zet zich in voor financieel bewustzijn onder jongeren. De stichting organiseert daarom lessen op ROC’s over hoe jongeren slim om kunnen gaan met geld, gelinkt aan wat zij belangrijk vinden in hun leven. Deze lessen worden gegeven door financieel professionals uit bijvoorbeeld het bank- en verzekeringswezen, of die zelfstandig ondernemer zijn.