Crowdfundmarkt introduceert crowdfundingportefeuille

20 mei 2016 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Crowdfundinginitiatief Crowdfundmarkt.nl heeft een nieuwe dienst gelanceerd voor crowdfunding investeerders – Crowdfundpanel.nl. Met deze online tool hebben investeerders inzicht in al hun investeringen in crowdfundprojecten, verspreid over meerdere platformen, zodat zij kunnen zien hoe hun complete portefeuille er voor staat.

Crowdfunding is een groeiende markt in Nederland. Medio mei 2016 staan er 42 verschillende platformen voor crowdfunding geregistreerd bij de AFM, die samen zo’n 240 verschillende projecten aanbieden. Die brede verspreiding van de crowdfundingmarkt zorgt ervoor dat het voor investeerders lastig is om inzicht te krijgen in welke projecten er allemaal zijn, en hoe het er voor staat met al hun verschillende investeringen op diverse platformen.

Het eerste vraagstuk werd in de loop van 2015 aangepakt door verschillende spelers. In korte tijd ontstonden er drie verschillende online initiatieven die de markt en het projectenaanbod in Nederland in kaart wilden brengen. Een van deze initiatieven is Crowdfundmarkt.nl, een ‘verzamelsite’ die live ging in het begin van 2015. Op de site kunnen investeerders projecten zoeken die bij hun investeringsprofiel passen en verschillende projecten met elkaar vergelijken, zonder daarvoor het aanbod van 42 verschillende platformen te hoeven doorspitten.

Crowdfunding portfolio

Crowdfundpanel.com
Serieuze crowdfunding investeerders hebben vaak accounts bij verschillende platformen, waardoor investeringen versnipperd zijn over deze verschillende aanbieders. Om hen het overzicht terug te geven zonder dat investeerders zelf aan de gang moeten met excel-sheets en berekeningen, heeft Crowdfundmarkt onlangs een nieuwe dienst gelanceerd. Crowdfundpanel.com is een online portefeuille die alle investeringen van diverse platformen van een investeerder bij elkaar brengen in een overzicht.

Met de online tool krijgen investeerders inzicht in de status van hun individuele investeringen, maar ook in hun complete portefeuille. Zo kan hij of zij zien hoeveel geld in hoeveel projecten is geïnvesteerd, wat voor rendement dat oplevert en hoe groot de maandelijkse betalingen van rente en aflossing zijn.

Interest and principal bar chart

Bovendien kunnen investeerders met Crowdfundpanel inzichtelijk maken hoe hun risico’s verspreid zijn over verschillende platformen, ontwikkelfases, investeringsdoelen, aflossingsschema’s, organisatie-vormen, branches en locaties. “Een investeerder kan met Crowdfundpanel.com een afgewogen crowdfundingportefeuille samenstellen, passend bij zijn of haar de risicobereidheid”, aldus de initiatiefnemers. De tool wordt naar gelang de wensen van investeerders en actieve gebruikers in de loop der tijd aangepast, uitgebreid en verbeterd.