Rabobank doet mee in Zwitserse Nexuslab

26 april 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Rabobank gaat samenwerken met het Züricher Fintech platform Nexussquared ten behoeve van Nexuslab, een startupprogramma over blockchain onder de vlag van Startupbootcamp Fintech. Rabobank zal financiële know-how toevoegen in het startupprogramma, zo maakt Nexussquared bekend. 

Stimuleren blockchain

Nexuslab kondigde eind vorig jaar al aan om met Startupbootcamp een speciaal Fintechprogramma in te richten rondom het thema blockchain om jonge startups uit geheel Europa aan te moedigen om businessplannen te ontwikkelen op basis van Blockchain technologie. Blockchain is een open source computerprogramma, gebaseerd op wiskundige formules en maakt gebruik van cryptografie. Het biedt een hoge mate van veiligheid. Voor de financiële sector is het vooral interessant omdat het de overdracht en registratie van waarde in hoge mate op een transparante wijze automatiseert.

Rabobank doet mee in Zwitserse Nexuslab

Komen tot marktrijp product

Bankiers van Rabobank en experts van Nexuslab zullen persoonlijk deelnemen aan de verschillende teamsessies in Amsterdam, Londen en Berlijn. Daarna zullen ze tijdens de laatste vier weken van het programma in Zürich de startups ondersteunen en begeleiden om te komen tot een marktrijp product. Rabobank experimenteert al enige tijd met blockchaintechnologie. We hebben op dit moment vier speerpunten op blockchaingebied: het internationale betalingsverkeer, micro-payments via Internet of Things, conditionele betalingen en smart contracts”, zegt Harrie Vollaard, hoofd Innovatie bij Rabobank.

Sterk partnership en ecosysteem

Daniel Grassinger, managing director bij Nexuslab en medeoprichter van Nexussquared zegt blij te zijn met Rabobank als partner. We zijn verheugd om met Rabobank samen te werken aan de eerste editie van Nexuslab. De betrokkenheid van een vooraanstaande internationale financiële speler toont het vermogen van Zwitserland om een centrale rol te spelen in de ontwikkeling van het Europese blockchain ecosysteem. Samen met Rabobank, Startupbootcamp en onze infrastructuur en IT-partner SwissQ hebben we een ongeëvenaarde dienst gecreëerd voor veelbelovende Europese blockchain startups waarmee zij hun ideeën en visies kunnen omzetten in rendabele bedrijven.”

Kennis verrijken

“Door de samenwerking met Nexuslab kunnen we onze kennis over deze technologie verder verdiepen. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om rechtstreeks te werken met perspectiefrijke blockchain startups en deze te verbinden met onze eigen projecten. Deze combinatie zorgt voor een versnelling van de realisatie van onze speerpunten”, zegt Harrie Vollaard van Rabobank.