RegioBank blijft geldautomaten openen in kleine dorpen

12 februari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

RegioBank zet haar pilot voor het openen van geldautomaten in kleine dorpen voort. Deze week opent de 'buurt bank' een geldautomaat in het Overijsselse Sibculo. En vorige maand bezocht minister Stef Blok de nieuwe geldautomaten in Bleskensgraaf (gemeente Molenwaard) en Zierikzee (gemeente Schouwen-Duiveland).

Voorvechter
Door focus op kostenbesparingen en de groeiende digitalisering van dienstverlening zijn de afgelopen jaren veel bankkantoren in krimpregio’s gesloten.  Al geruime tijd is er sprake van een trend waarbij vooral de grootbanken in toenemende mate bankfilialen en geldautomaten sluiten.

RegioBank is al langer een voorvechter van het behoud van bankvoorzieningen in de kleinere dorpen in ons land. Zo maakt RegioBank zich sterk voor de terugkeer van geldautomaten in kleine dorpen.

"Ik denk dat contant geld nog steeds een voorname rol in ons betalingsverkeer inneemt. Het is gewoon prettig om dichtbij huis over contant geld te beschikken, aldus Hans van den Bor, Directievoorzitter RegioBank.

Regiobank opent geldautomaat in Spar

SPAR, RegioBank en het ministerie van Binnenlandse Zaken hebben eerder een convenant gesloten om samen te proberen dorpen en kleine kernen levendig te houden. RegioBank doet dit door bancaire voorzieningen in stand te houden die bijdragen aan de leefbaarheid. SPAR door de buurtsuper open te houden die vaak nog de laatste in het dorp is.

Geldautomaat in Sibculo
Sibculo beschikt vanaf 12 februari voor het eerst na acht jaar weer over een eigen geldautomaat. RegioBank, SPAR en Jager Assurantiën slaan hiervoor de handen ineen. De geldautomaat kwam niet zonder slag of stoot in Sibculo terug. Erik Jager van Jager Assurantiën heeft anderhalf jaar voor de automaat gelobbyd. De geldautomaat komt in SPAR Hendriks in Sibculo te staan. De inwoners van Sibculo kunnen dan weer dichtbij in het eigen dorp geld opnemen. Vrijdag 12 februari om 16.00 uur is de officiële opening bij de SPAR. Ook Piet Paulusma van Piets weerbericht komt dan langs.