Minister Blok bezoekt leefbaarheidsinitiatieven RegioBank

25 januari 2016 Banken.nl 1 min. leestijd

Minister Stef Blok heeft vorige week een bezoek gebracht aan RegioBank in Bleskensgraaf (gemeente Molenwaard) en Zierikzee (gemeente Schouwen-Duiveland). Hij deed dit om de voortgang te bekijken van de intentieverklaring die met RegioBank in 2014 is afgesloten voor het vergroten van de leefbaarheid van krimp –en anticipeergebieden. "Het is goed te zien dat ondernemers lokaal betrokken zijn om de leefbaarheid op peil te houden. Complimenten voor de RegioBank en Spar."

In Bleskensgraaf heeft Minister Blok gesproken over de regionale woningmarkt en het in stand houden van voorzieningen. Ook heeft de minister samen met de Molenwaardse burgemeester Dirk van der Borg, Sjaak Kranendonk (directeur Spar Holding) en Hans van den Bor (directeur RegioBank) een bezoek gebracht aan de geldautomaat en servicebalie van RegioBank in de Spar buurtwinkel.

Minister Blok bezoekt leefbaarheidsinitiatieven RegioBank

Leefbaarheidsinitiatieven RegioBank
Eind 2014 opende RegioBank in Molenwaard de eerste ‘bank in de buurtwinkel’. Een belangrijk onderdeel van de intentieverklaring is het versterken van de leefbaarheid in brede zin. RegioBank doet dit onder meer door het organiseren van de leefbaarheidsbijeenkomsten ‘Voordebuurt’. De minister heeft zich in Zierikzee laten bijpraten over de plannen van RegioBank op dit gebied en de ervaringen van drie RegioBank adviseurs met het organiseren van een leefbaarheidsbijeenkomst. Ook is er met wethouder Van Burg van Schouwen-Duiveland gesproken over de leefbaarheid in Zeeland. De locatie in Zierikzee was niet zomaar gekozen. Medio vorig jaar werd daar nog een leefbaarheidsbijeenkomst georganiseerd door de lokale RegioBank adviseur. Hans van den Bor: ‘Wij zien het werkbezoek van minister Blok als een mooi moment om de samenwerking opnieuw kracht bij te zetten.’