ABN AMRO MeesPierson opnieuw winnaar Euromoney award

11 februari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Voor de dertiende keer op rij heeft ABN AMRO MeesPierson de Euromoney award voor Best private banking services overall in Nederland gekregen. Daarnaast werd de private bank ook verkozen tot beste speler op het gebied van “Innovatieve technologie - Klantbeleving”, evenals nog acht andere award-categorieën.

Internationaal business en finance tijdschrift Euromoney Magazine reikt ieder jaar op basis van zijn wereldwijde ‘Private banking and wealth management survey’ tal van prijzen uit aan de beste vermogensbeheerders en private banken per land. In de survey worden private banken gevraagd elkaar op een aantal categorieën te beoordelen. In februari worden ieder jaar de winnaars bekendgemaakt, en tijdens een grootschalig awards-diner nemen de winnaars hun prijzen in ontvangst.

ABN AMRO - Beste Private Bank

ABN AMRO MeesPierson beste van Nederland
Voor de dertiende keer op rij gaat de prijs voor Best private banking services overall in Nederland naar ABN AMRO MeesPierson, de private banking tak van ABN AMRO, openbaart de bank in een recent persbericht. “Onze collega private banks hebben ons wederom uitgeroepen tot beste dienstverlener op het gebied van private banking. Een prachtig resultaat”, aldus Jos ter Avest, algemeen directeur van ABN AMRO MeesPierson, in een reactie. Daarnaast won zijn bank ook de eerste plek in de nieuwe categorie “Innovatieve technologie - Klantbeleving”, waar hij ‘bijzonder blij’ mee is: “Het is mooi om te zien dat collega private banks de vele vernieuwingen in onze dienstverlening honoreren.”

Bovendien haalde ABN AMRO MeesPierson nog in acht andere categorieën de eerste plek. Zo is de private bank de beste bank voor diensten aan klanten met een vermogen van meer dan $30 miljoen, voor klanten met een vermogen van tussen de $5 en $30 miljoen, biedt de bank de beste dienstverlening voor families, en het beste advies over asset allocation en filantropie. De andere drie categorieën waarin ABN AMRO’s private bank de winst pakte zijn: Super affluent US$ 1 million to US$ 5 million, Succession Planning Advice and Trusts en Innovative Technology - Back Office System.