Remco Voormolen Hoofd Business Development FinFiles

09 februari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Softwareontwikkelaar FinFiles heeft Remco Voormolen aangesteld als Hoofd Business Development. Voormolen is onder meer afkomstig van Thomson Reuters, Markit, SIX Financial Information, en meest recentelijk VI Company. In zijn nieuwe rol zal hij zich richten op de ontplooiing, groei en professionalisering van de commerciële activiteiten van FinFiles in Nederland en de rest van Europa.

Remco Voormolen is een professional met ruim achttien jaar ervaring binnen de financiële industrie met diverse functies in business development en key account management. De afgelopen twee jaar was hij werkzaam als Business Developer bij VI Company, een Rotterdams internetbureau gespecialiseerd in het ontsluiten en tonen van complexe financiële informatie via Internet. Voormolen was onder andere verantwoordelijk voor het uitbreiden van het netwerk van het bureau en voor key account- en relatiemanagement. 

Finfiles

Daarvoor was Voormolen korter dan een jaar als Principal Sales Executive werkzaam bij Misys, een aanbieder van financiële software. Ook was hij ruim drie jaar als Sales Manager actief bij Six Financial Information, een wereldwijde aanbieder van data services en oplossingen voor onder meer financiële organisaties, verzekeraars en mediabedrijven. In de periode daarvoor werkte Voormolen meer dan vijf jaar voor Markit, een aanbieder van financiële informatie diensten, eerst in de rol van Account Director en in de laatste drieënhalf jaar als eindverantwoordelijke voor Business Development. Zijn loopbaan begon Voormolen bij Reuters, waar hij in zes jaar uitgroeide tot Account Manager. Voormolen studeerde Commerciële Economie aan de Hogeschool Rotterdam.

Onlangs besloot Voormolen een nieuwe uitdaging aan te gaan en is sinds kort aangesteld als Hoofd Business Development van FinFiles. Het Utrechtse softwarebedrijf, dat actief is binnen de financiële industrie en zich richt op asset management en private banking, heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling van softwareoplossingen op het gebied van client reporting, informatie- en procesmanagement. Onder de klantenkring van het bureau bevinden zich diverse grote spelers als ABN AMRO, Kempen & Co, Van Lanschot Bankiers, Fondsnieuws en Insinger de Beaufort. In zijn nieuwe rol bij FinFiles zal Voormolen verantwoordelijk zijn voor  de ontplooiing, groei en professionalisering van de commerciële activiteiten van FinFiles in Nederland en de rest van Europa.

Jasper Staring, oprichter en eigenaar van FinFiles, zegt over de versterking van Voormolen: “We opereren in een niche van de financiële industrie. Hierbij is er nog steeds een groeiende vraag naar slimme oplossingen om informatie op een heldere en eenvoudige wijze bij elkaar te brengen en te publiceren. Door de toename van regelgeving en digitalisering in onze industrie, wordt het integreren van informatie en data in software oplossingen steeds belangrijker. Remco combineert ruime expertise van de financiële markten, data en technologie. Zijn komst helpt ons om onze klanten optimaal te bedienen en onze ambities waar te maken.”