Rabobank past particuliere betaalpakketten aan

26 januari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

Per 1 april 2016 wijzigt de Rabobank de tarieven van de particuliere betaalpakketten, de tarieven van sommige betaaldiensten en de extra opties bij de diverse pakketten. Met een online keuzehulp kan de klant nu al zelf het voor hem best passende betaalpakket bepalen.

Pakket gericht op digitaal bankieren in NL

De Rabobank verlaagt de prijs voor het Rabo DirectPakket. Met dit pakket heeft de klant alle voorzieningen om in Nederland altijd en overal te kunnen betalen. Het is gericht op het online regelen van bankzaken en het geven van inzicht. Het pakket bevat de gratis mobiel bankieren app, de Rabo Wallet voor het doen van betalingen met de smartphone en ook kosteloze alerts (Email- en SMS-alerts). Het opnemen van vreemde valuta in het buitenland wordt 1,50 euro duurder. De vaste pakketprijzen van het Rabo BasisPakket en Rabo TotaalPakket worden verhoogd. Als de klant beschikt over internetbankieren kost een maandelijks papieren afschrift 0,50 cent. Voor klanten met deze pakketten kost het opnemen van vreemde valuta in het buitenland, net als nu, niets.

Rabobank Utrecht

Beter afstemmen op klantbehoeftes

Elze Vonk bij de Rabobank verantwoordelijk voor Betalen, Financieren en Verzekeren voor particuliere klanten: “Veilig en soepel kunnen betalen is een van de belangrijkste behoeftes die onze klanten hebben en waar de Rabobank hen graag in ondersteunt. Klantonderzoek leerde ons dat het huidige assortiment betaalpakketten nog beter kon worden afgestemd op de behoefte van de klant. Met de wijzigingen die we per 1 april doorvoeren, denken we dit te bereiken. Het Rabo DirectPakket is een instappakket voor klanten die binnen Nederland online hun betaalzaken willen regelen. Het Rabo BasisPakket is geschikt voor klanten die een creditcard willen en incidenteel buiten de Eurozone reizen. Het is ook geschikt voor klanten die nog traditioneel willen bankieren met gebruik van papier. Het Rabo TotaalPakket is een all-in betaalpakket voor klanten die wereldwijd betaalgemak willen met een exclusieve creditcard en geen kosten voor geldopnames in vreemde valuta in het buitenland. Het RiantPakket blijft het pakket voor de vermogendenmarkt.”

Hulp bij kiezen beste pakket

Elze Vonk: “Via onze website bieden we onze klanten een keuzehulp waarmee ze eenvoudig kunnen bepalen welk betaalpakket het beste bij hun past. Na 1 april zullen we klanten die beter af zijn met een ander betaalpakket daar op wijzen. Het blijft uiteraard de keuze van de klant zelf of hij switcht naar een ander pakket.”