Arjen Dorland en Tjalling Tiemstra nieuwe RvC leden ABN

14 januari 2016 Banken.nl 2 min. leestijd

De Raad van Commissarissen (RvC) van ABN AMRO heeft twee nieuwe leden voorgedragen: Arjen Dorland en Tjalling Tiemstra. Tiemstra was hiervoor onder meer lid van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten plaatsvervangend deskundig lid van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Dorland werkte het grootste deel van zijn loopbaan voor Shell en is o.a. lid van de RvC bij Robeco.

ABN AMRO maakte eerder deze week bekend dat de Raad van Commissarissen (RvC) vervangers heeft gevonden voor Hans de Haan, die 18 mei 2016 zal aftreden, en Marjan Oudeman, die op 30 september 2015 terugtrad uit de RvC. Voor een termijn van vier jaar heeft de RvC voorgedragen: Arjen Dorland en Tjalling Tiemstra.

ABN AMRO - Algemeen

Arjen Dorland is een ervaren leidinggevende met meer dan 35 jaar ervaring op het gebied van IT en digitale innovatie, die hij grotendeels opdeed bij Royal Dutch Shell. Dorland is daarnaast onder meer lid van de RvC bij Robeco en werd in 2009 uitgeroepen tot ‘CIO van het jaar’. Dorland zal de vacature vullen die is ontstaan na het vertrek van Oudeman.

Tjalling Tiemstra zal de positie van De Haan overnemen als voorzitter van de Audit Commissie. Tiemstra bekleedt momenteel enkele commissariaten en treedt daarnaast op als plaatsvervangend deskundig lid van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Eerder was hij lid van de Raad van Toezicht van de AFM evenals van de Commissie Financiële Verslaggeving & Accountancy bij de toezichthouder. Hij begon zijn loopbaan bij Unilever, en werkte in zijn tijd bij het bedrijf in Engeland, Mexico, Polen en Duitsland, en werd daarna actief als CFO bij Hollandsche Beton Group en bij Hagemeyer.

Rik van Slingelandt, voorzitter van de Raad van Commissarissen, over de twee voorgedragen commissarissen: “Wij zijn zeer verheugd Arjen Dorland en Tjalling Tiemstra voor te dragen als commissarissen. Met hun uitgebreide kennis en ervaring op het terrein van financiële bedrijfsvoering, IT en digitale innovatie kunnen zij een belangrijke bijdrage leveren aan het toezicht van de Raad van Commissarissen op de activiteiten van ABN AMRO”. Op 18 mei wordt tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders besloten over de voordracht.