Julius Baer versterkt Nederlandse private banking team

08 januari 2016 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De Zwitserse private bank Julius Baer heeft deze maand het Nederlandse team uitgebreid met drie ervaren private banking professionals. De nieuwe aanstellingen liggen in lijn met de wens van de bank om de aanwezigheid in Nederland verder uit te breiden.

In mei 2014 betrad Julius Baer de Nederlandse markt voor vermogensbeheer door de overname van de Nederlandse wealth management activiteiten van de Amerikaanse bank Merrill Lynch. Met de overname maakte de bank tevens bekend verder te willen uitbreiden in Nederland. Inmiddels zijn in lijn met de groeiambities opnieuw drie nieuwe professionals toegevoegd aan het Nederlandse team van Julius Baer: Marcel Engelbertink, Martijn Schoonhoven en Jolijn Veldman.

Julius Bar - Zwitserland

Marcel Engelbertink is binnen Julius Baer Nederland aangesteld als Commercieel Directeur, Martijn Schoonhoven zal de rol van Adjunct Commercieel Directeur vervullen en Jolijn Veldman zal beiden gaan ondersteunen als relatieassistent. Naast hun specifieke functies zullen de drie professionals, die hiervoor allemaal werkzaam waren bij Deutsche Bank Asset & Wealth Management, zich binnen de bank gaan richten op relatiebeheer. Het team zal rapporteren aan Antoine Geven, die voor Julius Baer in Nederland eindverantwoordelijk is. Met deze teamuitbreiding onderstreept de bank zijn groeiambities in Nederland.

Op internationale schaal moest de van oorsprong Zwitserse bank begin vorig jaar nog 200 banen schrappen, mede als gevolg van de loskoppeling van de Euro en de Zwitserse Frank.