Hein Knaapen (CHRO ING) in top 100 LGBT Executives

30 oktober 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Hein Knaapen, Chief HR Officer van ING Groep, is door OUTstanding en de Financial Times erkend als vooraanstaand leidinggevende op het gebied van LGBT-rechten op de werkvloer. LGBT staat voor Lesbian, Gay, Bisexual en Transgender.

Ieder jaar brengt OUTstanding in Business, een Britse non-profit netwerkgroep die zich sterk maakt voor de rechten van transgenders, homo- en bi-seksuelen op de werkvloer, samen met de Financial Times een top 100 lijst uit van de meest invloedrijke leidinggevenden in het LGBT-domein (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender). De lijst werd voor het eerst uitgebracht in 2013, en geeft erkenning aan leiders die een grote impact hebben gehad op het stimuleren van een LGBT-vriendelijke werkvloer, zowel binnen hun eigen organisatie als in het bredere bedrijfsleven.

De top 100 van dit jaar, inmiddels de derde editie, wordt aangevoerd door Inga Beale, de CEO van Lloyd’s of London, gevolgd door #2 Alan Joyce, CEO van Qantas Airways, en #3 Antonio Simoes, CEO van HSBC Bank. Daarmee zijn twee van de leidinggevenden in de top 3 werkzaam in de internationale bankensector.

Hein Knaapen - ING

Hein Knaapen
ING heeft eerder deze maand bekendgemaakt dat ook Hein Knaapen, de Chief HR Officer van ING Groep, in de top 100-lijst is opgenomen. De HR-topman komt binnen op de 56e plek in de lijst. Knaapen is opgenomen in de lijst vanwege het invoeren van een gefocuste HR strategie en nieuwe gedragscode, waarin duidelijk wordt aangegeven welk gedrag als ongepast wordt beschouwd. Ook positioneert hij zichzelf als LGBT rolmodel, en gebruikt elementen van zijn persoonlijke levensverhaal in zijn openbare speeches en toespraken.

“Bij ING zijn we van mening dat diversiteit van groot belang is voor ons succes. We willen de diversiteit bevorderen, niet alleen omdat dat zo hoort maar ook omdat we anders geen uitvoering kunnen geven aan onze strategie. Diversiteit zorgt er tevens voor dat we een beter inzicht krijgen in de verschillende klantgroepen. Daarom heb ik het LGBT-netwerk steeds ondersteund en uitgedragen, en verschillende beleidsmaatregelen geïntroduceerd”, aldus Knaapen, die met zijn plaatsing een van de enige drie top 100 LGBT-leidinggevenden is die actief zijn in Nederland.