Investance: Belangrijkste trends voor bancaire sector

19 februari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd

De bancaire sector wordt in de komende jaren overspoeld door nieuwe wetten en regelgeving. Ook in 2013 zijn er tal van veranderingen waar banken en overige financiële instellingen rekening mee moeten houden, waaronder SEPA, Basel III en aanpassingen in Dodd-Frank regelgeving om maar een paar te noemen. In het rapport ‘The Year Ahead 2013’ geeft Investance inzicht in de belangrijkste trends op het gebied van regelgeving in de wereldwijde financiële sector voor 2013.
 
Investance is een internationaal management consulting bedrijf dat zich specifiek richt op de financiële sector.
 
2013: jaar van veel regels
Sinds de Pittsburgh G20-bijeenkomst in september 2009 hebben de financiële toezichthouders gewerkt aan regels om het financiële systeem beter te beschermen tegen toekomstige schokken. Vervolgens zijn er vier jaren van discussie geweest tussen de diverse toezichthouders over regelgeving. Omdat veel van deze regels in 2013 in werking treden wordt de impact dit jaar volgens het adviesbureau “heel goed voelbaar”.
 
Investance - The Year Ahead 2013
 
Over The Year Ahead
Het rapport The Year Ahead 2013 verschaft een overzicht van de impact van een belangrijke reeks regels waaraan die financiële dienstverlener dient te voldoen en geeft met informatieve en practische artikelen handreikingen over hoe te reageren op de diverse regels. Deze handreikingen zijn afkomstig van experts van Investance en haar klanten in Europa, de VS, India en Azie.