Grant Thornton krijgt #1 rating van Dun & Bradstreet

14 augustus 2009 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Grant Thornton is door Dun & Bradstreet (D&B) gecertificeerd met een nummer 1 rating. Deze hoogste rating houdt in dat Grant Thornton een betrouwbare en kredietwaardige partner is die op tijd zijn betalingsverplichtingen nakomt. Ook geeft de rating aan dat er een minimale kans is op faillissement. Slechts 16% van de Nederlandse bedrijven valt binnen deze hoogste categorie.

D&B rating nummer 1
D&B is een leverancier van zakelijke en financiële informatie. Op basis van circa veertig gegevens stelt het bedrijf een rating samen. Er is onder meer gekeken naar gegevens bij de Kamer van Koophandel, incassogegevens, persknipsels en betalingservaringen van leveranciers. Op basis hiervan is een positief oordeel naar voren gekomen over het adviesbureau.

Belang positieve rating
De D&B rating is voor leveranciers een belangrijke indicatie over de financiële betrouwbaarheid van hun klanten. “Zeker in deze tijd van recessie kijken leveranciers steeds vaker kritisch naar degenen met wie zij zaken doen”, vertelt Frank Ponsioen, partner en bestuurslid bij Grant Thornton. “Net als voor onze cliënten is het ook voor onze leveranciers belangrijk om te weten dat ze te maken hebben met een betrouwbare partner. Een rating als deze is daar een goed bewijs van. We zijn er dan ook trots op dat we bij de zestien procent van de bedrijven behoren die op dit moment binnen deze hoogste categorie vallen.”