NIBC handhaaft solide performance in derde kwartaal

14 november 2012 Banken.nl 1 min. leestijd

NIBC laat in het derde kwartaal van 2012 een solide performance zien. Dit is in lijn met de prestaties van NIBC in het eerste halfjaar. "Wij zijn erin geslaagd om over het geheel genomen onze solide performance te handhaven. Dit onderstreept de effectiviteit van onze klantgerichte benadering en daadkrachtige mentaliteit", aldus Jeroen Drost, Chief Executive Officer van NIBC. "Onze kapitaal- en liquiditeitspositie blijft sterk en voldoet ruimschoots aan de Basel III-kapitaaleisen. Wij zijn er trots op dat wij loyale klanten opnieuw konden ondersteunen bij uiteenlopende transacties in diverse sectoren (zoals Infrastructure & Renewables, Oil & Gas en Food, Agri & Retail) en regio’s.”

Resultaat in lijn met eerste halfjaar

Het resultaat van de operationele activiteiten was vergelijkbaar met het resultaat over het eerste halfjaar, waarbij de rentebaten een gunstige ontwikkeling lieten zien. De netto fee en commissie inkomsten lagen eveneens op hetzelfde niveau als in het eerste halfjaar, terwijl de opbrengsten minus verliezen uit financiële activa duidelijk hoger lagen dankzij de verkoop van het minderheidsbelang van NIBC in Financial Architects.

Succesvolle securitisatie van woninghypotheken

Als onderdeel van de verdere diversificatie van de funding heeft NIBC met succes een securitisatie van Nederlandse woninghypotheken geplaatst voor een bedrag van €526,5 miljoen. De Liquidity Coverage Ratio van 165% en de Net Stable Funding Ratio van 115% op basis van Basel III illustreren de sterke liquiditeitspositie van NIBC.

NIBC België

De uitbreiding van NIBC Direct naar België is negen maanden na de lancering in december 2011 een succes gebleken. De totale spaartegoeden van klanten van de Retail Bank bedroegen per september 2012 €7,5 miljard. De hypotheekportefeuille van NIBC blijft van goede kwaliteit, met relatief weinig verliezen.