ING stelt nieuwe leden Raad van Commissarissen voor

01 april 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

ING draagt Carin Gorter, Hermann-Josef Lamberti en Isabel Martín Castella voor als nieuwe leden van de Raad van Commissarissen. De benoeming van deze leden wordt op de voor 13 mei geplande algemene vergadering van aandeelhouders ter besluit voorgelegd.

Carin Gorter
Carin Gorter (1963, Nederlandse nationaliteit) is momenteel werkzaam als zelfstandig adviseur en consultant voor een aantal bedrijven en organisaties en was lid van de Monitoring Commissie Code Banken. Carin Gorter is een registeraccountant en bekleedde diverse functies op het gebied van risico-, controle, audit en compliance binnen ABN AMRO, met inbegrip van hoofd Group Compliance & Security tussen 2004 en 2008. Ze is lid van de Raad van Commissarissen van zorgverzekeraar VGZ, ziekenhuis OLVG en het CBR.

Hermann-Josef Lamberti
Hermann-Josef Lamberti (1956, Duits) was van 1999 tot 2012 lid van de Raad van Bestuur van Deutsche Bank, als laatst in de functie van Chief Operating Officer. Vanaf 1984 bekleedde hij diverse managementfuncties binnen IBM. In 1997 werd hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van IBM Duitsland.

Isabel Martín Castella
Isabel Martín Castella (1947, Spaans) is momenteel CEO van España Expansión Exterieur, een organisatie die zich richt op het bevorderen van de deelname van Spaanse bedrijven in internationale contracten. Daarvoor wij zij van 2006 tot 2011 CEO van Madrid International Financial Centre. Tevens was zij van 2000 tot 2006 lid van de Raad van Gouverneurs van de Europese Investeringsbank. Van 1987 tot 2006 was zij adjunct-directeur van het onderdeel Global Structured Finance bij Banco Santander.