ING lanceert Mobiel Bankieren app voor smartphone

08 november 2011 Banken.nl 1 min. leestijd

ING heeft vandaag een Mobiel Bankieren app uitgebracht. Met de app kunnen klanten geld overmaken, hun saldo checken en af- en bijschrijvingen bekijken. De app is gratis en beschikbaar voor iPhone, iPad en Android telefoons.

Saldo bekijken en overmaken
Met de Mobiel Bankieren App kunnen de 4,5 miljoen particuliere internetbankierende klanten van de ING overal direct hun saldo checken en geld overmaken. Ook kunnen zij tot 16 maanden terug hun transacties bekijken. Klanten kunnen per dag totaal €1,000 overschrijven naar een andere rekening(en). Naar de eigen rekening kan maximaal €5.000 worden overgeschreven.

Eenvoudig te installeren
Volgens de ING is de app eenvoudig te installeren. "Installeren is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten. Na het downloaden in de App Store of Android Market van Mobiel Bankieren, vult de klant zijn persoonlijke gegevens in en doorloopt een aantal stappen. Na het aanvragen van een bevestigingscode via de beveiligde omgeving van Mijn ING is Mobiel Bankieren direct beschikbaar" aldus de bank.

Michael Koutstaal, Directielid ING: “Uit onderzoek blijkt dat het aantal smartphones en tablets, maar ook het gebruik daarvan, in Nederland nog steeds enorm groeit. Met de Mobiel Bankieren App spelen we in op een groeiende behoefte. Onze klanten willen graag overal, op ieder tijdstip hun saldo checken en kunnen overboeken. Dat kan met deze app. De strategische focus van de ING komt naast internetbankieren steeds meer op het mobiele platform te liggen. De komende maanden gaan we verder met de ontwikkeling. Zo zullen we bijvoorbeeld snel met nieuwe functionaliteiten komen zoals sparen en zullen we de ondersteuning van andere platformen uitbreiden met bijvoorbeeld BlackBerry. Daarnaast zullen we blijven inspelen op de behoefte van onze klanten”.