Creditcardgegevens opvraagbaar in ABN AMRO app

17 september 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

In de Mobiel Bankieren app (iOS) van ABN AMRO zijn voortaan ook de creditcarduitgaven en de betaallimiet opvraagbaar. Dat meldt de bank gister in een persbericht. Android gebruikers krijgen over twee weken toegang tot hun creditcardgegevens via de app.

De ABN AMRO Mobiel Bankieren app – die in mei 2015 een geheel nieuw ontwerp heeft gekregen – kwam in de laatste editie van de ‘Mobiel Bankieren App Vergelijking’ van Banken.nl uit de bus als de meest uitgebreide app met de meeste functies. Over de hele linie is het aantal functies in de apps fors toegenomen en ook buiten de reguliere Mobiel Bankieren apps is er sprake van uitbreiding. Zo ging in juli 2015 de Alert & Check app van ABN AMRO live, een aanvullende app, die klanten proactief van belangrijke informatie voorziet.

Creditcardgegevens in ABN AMRO app

Creditcardgegevens
Na de Alert & Check app hebben de app-ontwikkelaars bij ABN AMRO zich weer op het uitbreiden van de Mobiel Bankieren app gericht. Gister maakt de staatsbank in een persbericht bekend dat de app voor iOS-besturingssystemen is uitgerust met een nieuwe functionaliteit, namelijk toegang voor de klant tot de creditcardgegevens. Zo zijn voortaan de uitgaven met en de betaallimiet van de creditcard opvraagbaar in de app. Voor Android gebruikers komt de nieuwe functie over twee weken beschikbaar.

Creditcardgegevens in ABN AMRO app - 2

Jessica Niewierra, Directeur Digital Development & Interaction: “De doorontwikkeling van de Mobiel Bankieren app doen we samen met klanten. Het kunnen inzien van hun creditcard gegevens in de Mobiel Bankieren app was een veel geuite wens. We hebben dat nu mogelijk gemaakt en we hopen met deze toevoeging klanten weer meer inzicht te geven in hun dagelijkse bankzaken.”

De ABN AMRO Mobiel Bankieren app wordt volgens Niewierra meer dan 55 miljoen keer per maand door klanten gebruikt.