Kempen en BeFrank samen in pensioenoplossingen

07 september 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Kempen Capital Management en online pensioenuitvoerder BeFrank gaan een samenwerking aan op het gebied van pensioenoplossingen. Met deze samenwerking spelen beide partijen in op een toenemende vraag naar Defined Contribution- (DC) pensioenregelingen.

Synergie
Paul Gerla, directievoorzitter Kempen & Co: "De samenwerking met BeFrank is een mooie stap, waarbij de specialisatie van beide partijen goed tot uiting kan komen. BeFrank is een succesvolle speler met een ondernemend karakter en dat sluit goed aan bij Kempen’s ambitie om onze activiteiten op het gebied van fiduciair management verder uit te bouwen”.

Folkert Pama, directievoorzitter BeFrank, “Wij zien een groeiende behoefte aan DC-oplossingen bij pensioenfondsen. Kempen Capital Management is een kwalitatief krachtig bedrijf die deze groep al met vermogensbeheer bedient. Door nu de handen ineen te slaan, versterken wij elkaar in het bieden van een oplossing. Wij kijken uit naar de samenwerking met Kempen."

Folkert Pama en Paul Gerla

Voor deelnemers bij BeFrank die zelf beleggen, voegde BeFrank tevens enkele KCM fondsen toe aan de keuzemogelijkheden. Kempen & Co heeft bovendien de pensioenregeling voor haar eigen medewerkers ondergebracht bij BeFrank. 

Defined Contribution
Bij een Defined Contribution- (DC) pensioenregeling wordt voor de pensioenopbouw van de individuele werknemer (periodiek) een premie betaald voor een individuele kapitaalverzekering met pensioenclausule. De grootte van het opgebouwde pensioenvermogen wordt bepaald door de waarde van het verzekerde kapitaal op de ingangsdatum van het pensioen.