Payleven en VISA starten prepaid creditcard in Brazilië

13 augustus 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Payleven, een aanbieder op het vlak van mobiele pinbetalingen, lanceert in samenwerking met Visa de ‘payleven Visa prepaid creditcard’. Met deze creditcard is het voor Braziliaanse ondernemers – in het bijzonder ZZP’ers – mogelijk om betalingen te accepteren met een payleven pinapparaat zonder dat hier een eigen bankrekening voor nodig is.

De ontvangen betaling en worden direct op de prepaid creditcard gestort. Met het nieuwe product focust payleven zich op een markt die nog niet eerder is aangeboord door mPOS aanbieders. Tot nu toe was het namelijk noodzakelijk dat ondernemers over een eigen bankrekening beschikten om creditcard betalingen te kunnen accepteren.

De prepaid creditcard van Visa en payleven staat op naam van de ondernemer en wordt meegeleverd met het payleven pinapparaat. Met de kaart kunnen aankopen worden gedaan en er kan geld mee worden opgenomen bij de Visa Plus pinautomaten. Alle aankopen die met de kaart worden gedaan verschijnen in het payleven account van de ondernemer voor hun administratie .

payleven

"Dankzij deze samenwerking met Visa stimuleren we innovatie en groeien wij bovendien als fintech bedrijf. De payleven Visa prepaid creditcard vergroot de markt voor onze betaaloplossing. Het zorgt ervoor dat een grote groep ondernemers voor het eerst ook kaartbetalingen kan accepteren”, vertelt Konstantin Wolff, Managing Director en mede - oprichter van payleven".

"Deze ontwikkeling past binnen ons streven om elektronisch betalen voor meer ondernemers beschikbaar te maken”, vertelt Renato Rocha, Director of Merchant Sales & Solutions van Visa in Brazilië. “Doordat klanten zonder bankrekening nu creditcardbetalingen kunnen accepteren, ontstaan kansen voor ondernemers die hiervoor alleen contante betalingen konden aannemen. Dit biedt hun onderneming de mogelijkheid om te groeien”, concludeert hij. 

Volgens onderzoek uitgevoerd door het Data Popular Institute had in 2013 39,5% van de Brazilianen van 18 jaar of ouder geen eigen bankrekening. Dit komt neer op 55 miljoen mensen. Het is het streven van payleven en Visa om alle ondernemers toegang te geven tot kaartbetalingen, zonder dat zij hiervoor een bankrekening hoeven te openen. Dankzij de afwezigheid van vaste kosten en door de lage aanschafprijs is de betaaloplossing van payleven afgestemd op de behoeften van kleine en middelgrote ondernemers. payleven helpt ondernemers ook met de administratieve afhandeling. Zo is het mogelijk een overzicht te bekijken van de totale transacties en kan er via e-mail direct een bon worden gestuurd naar de klant.