Rene Frijters: Knab biedt kwaliteit voor haar prijs

03 december 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Topman René Frijters van de nieuwe retail bank Knab reageert vandaag in Management Scope op de kritiek vanuit de pers die onstaan is na de officiële lancering van het concept. Knab is de afgelopen periode in de pers veelvuldig neergezet als 'de duurste bank van Nederland'.

In zijn reactie hierop benadrukt René Frijters de prijs-kwaliteit verhouding van zijn bank juist uniek is. Tegenover Management Scope verklaart hij: "Ik ben een evangelist. Ik verkondig overal de boodschap dat wie bereid is die vijftien euro per maand te investeren, hier een bank voor terugkrijgt die daadwerkelijk eerlijk en transparant zaken doet. Ik vind de kritiek in de pers eerlijk gezegd nogal kort door de bocht. Ik durf te stellen dat Knab de enige Nederlandse bank is die daadwerkelijk het belang van de klant voorop stelt."

Bij Knab betaalt de klant 15 euro per maand. Hiervoor krijgt men een persoonlijk financieel dashboard en een verscheidenheid aan tools en alerts gebaseerd op de eigen persoonlijke situatie. Knab wil hiermee het gat vullen tussen het uitgbreide advies van een finacieel adviseur en de pure administrative afhandeling van een bank.

Met het provisieverbod per 1 januari 2013 in het vooruitzicht zal het intelligent en efficient aanbieden van persoonlijk financieel overzicht en inzicht voor de klant steeds belangrijker worden.