Griekse banken openen deuren voor pinpasloze klanten

02 juli 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Gisteren konden ook gepensioneerden zonder pinpas in Griekenland geld opnemen bij de bank. Duizend bankfilialen openden hun deuren zodat zij €120 konden opnemen, de enige kans deze week.

De Griekse overheid heeft banken een pinlimiet opgelegd van €60 per dag per klant. Dit om de uitstroom van geld tegen te houden die afgelopen week op gang kwam. Toen de Eurozone en Griekenland er afgelopen weekend totaal niet uit leken te komen in de onderhandelen omtrent het hulpprogramma ontstond er een bankrun. Ook in de maand daarvoor haalden de Grieken al miljarden euro’s van de bank.

Griekse banken openen deuren voor pinpasloze klanten

Geen pinpas
Met het sluiten van de banken ontstaat er echter een nog groter probleem voor gepensioneerden die niet in het bezit zijn van een pinpas. Zij konden de eerste dagen dat het pinlimiet was ingesteld niet eens de €60 opnemen. Daarom kondigde afgelopen dinsdag het Griekse ministerie van Financiën aan dat deze groep mensen gisteren naar de bank konden komen om €120 op te nemen voor deze week. Zonder deze speciale opening van duizend bankfilialen in Griekenland zouden de gepensioneerden deze hele week zonder cash zitten.