Arval Leasing zet volgende stap in digitale evolutie

02 juli 2015 Banken.nl 4 min. leestijd

Als onderdeel van het strategische programma ‘One Arval 2015-2017’, presenteert Arval (onderdeel van BNP Paribas Retail Banking "Equipment Solutions") de volgende stap in haar digitale evolutie. Als eerste leasemaatschappij lanceert Arval een wereldwijde telematicaoplossing, Arval Active Link, en breidt haar online dienstverlening daarmee verder uit. Ook zijn bestaande innovatieve diensten verder geoptimaliseerd (Arval Websites, Arval Analytics, Arval Fleet View, Arval Mobile+).

Koploper op de digitale snelweg

De digitale wereld verandert snel. Twee jaar geleden betekende de Arval Smart Experience een revolutie in autolease. Maar technische ontwikkelingen volgen elkaar in een rap tempo op. De afgelopen jaren heeft Arval geïnvesteerd om digitalisering mogelijk te maken. De hele infrastructuur van het bedrijf is erop aangepast. Bij Arval werken gespecialiseerde teams nauw samen om de dienstverlening steeds verder digitaal toegankelijk te maken. Ook is een nieuw bedrijf opgezet om de nieuwe telematicaoplossing te ontwikkelen.

Philippe Bismut - Arval

Een nieuwe telematicadienst: Arval Active Link

In 2013 besloot Arval flink te investeren in telematica. Arval CEO Philippe Bismut zegt daarover: “Telematicadiensten genereren data die de sleutel voor onze toekomst zijn. Niet alleen voor de autosector in het algemeen, maar zeker ook de wereld van full-service leasing. Leasen gaat de komende jaren enorm veranderen. Elke leasemaatschappij anticipeert dus in haar strategie op wat komen gaat en laat in haar businessmodel ruimte voor de overgang naar een nieuw tijdperk. We zijn dan ook erg blij dat we vandaag kunnen aankondigen dat Arval deze ontwikkelingen een stap voor is met Arval Active Link.”

Data in eigen beheer

Arval Active Link werd ontwikkeld door een team in hartje Parijs. Het is de eerste volledig geïntegreerde telematicaoplossing die beschikbaar is voor leaserijders. Arval kan haar klanten nu zeer gedetailleerde informatie bieden over de auto zelf en het rijgedrag van de bestuurder. Daarnaast biedt Arval een breed scala aan proactieve diensten gekoppeld aan het systeem. Bart Beckers, Arval CCO, legt uit dat het een groot voordeel is dat Arval alle data zelf beheert: “Arval Active Link dient niet alleen onze klanten, het biedt ook berijders een groot voordeel. Wij garanderen de veiligheid van de verzamelde data en waarborgen daarmee de privacy van de berijder.”

Van informatie naar consultancy

Bart Beckers vervolgt: “Met Arval Active Link kunnen we een enorme hoeveelheid data verzamelen. Deze biedt een schat aan informatie voor onze klanten en berijders. Arval doet er alles aan om deze informatie vervolgens eenvoudig voor hen toegankelijk te maken. We investeren in de ontwikkeling van gebruikersvriendelijke tools. Daarnaast adviseren we onze klanten over hoe ze de informatie in hun voordeel kunnen gebruiken. Daarvoor is een speciaal team van consultants samengesteld: Arval Consulting. Op die manier laten wij onze klanten profiteren van het beste wat deze nieuwe technologieën ze kunnen bieden.”

Nieuwe versies bestaande tools

Naast Arval Active Link, kondigt Arval ook de nieuwe versies van haar online tools aan. De techniek staat niet stil. Tools die een paar jaar geleden nog zeer vooruitstrevend waren, zijn inmiddels alweer aan het verouderen. De klant en de berijder staan voor Arval centraal. Hun wensen zijn in kaart gebracht en vervolgens zijn de nieuwste technieken gebruikt om de digitale dienstverlening verder te verbeteren. Arval lanceert nieuwe versies van Arval Analytics, Arval Fleet View en Arval Mobile+. Er zijn nieuwe modules toegevoegd en klanten kunnen hun wagenparkgegevens analyseren met nóg meer indicatoren.  Dit alles is ervoor bedoeld dat wagenparkbeheerders hun wagenpark op elk gewenst moment kunnen optimaliseren. Of ze nu internationaal werken of niet.

Wagenpark onder de knop

Bart Beckers merkt op: “Onze klanten navigeren moeiteloos door het Arval universum. Door deze unieke combinatie van tools hebben zij de mogelijkheid om alle aspecten van hun wagenpark met één druk op de knop te monitoren. Real-time, dus alle informatie is altijd up-to-date. Zo kunnen zij hun strategische beslissingen met het volste vertrouwen nemen.” Arval Mobile+ is een mobiele applicatie voor berijders. Op hun smartphone kunnen zij direct alle relevante informatie vinden over hun leasecontract, hun auto zelf en over hun ritten. Zelfs actuele informatie over weer en verkeer vinden zij op Arval Mobile+. Samen met de lancering van de vernieuwde websites, introduceert Arval specifiek voor het MKB de Arval Webstore. Op die site kunnen ondernemers, zonder registratie vooraf, een lijst met aanbiedingen van leaseauto’s inzien.