Qredits financiert 100 miljoen aan microkredieten

16 juni 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Sinds zijn start in 2009 heeft Qredits meer dan 6.000 MKB-ondernemers gefinancierd. Gisteren is de kredietverlener door het magische plafond van €100 miljoen aan geïnvesteerd vermogen gebroken.

Qredits is een Nederlandse kredietverlener die microkredieten verstrekt tot €50.000 en MKB-kredieten tot €250.000 aan zowel startende als bestaande ondernemingen in Nederland. Qredits richt zich hierbij vooral op ondernemers die willen starten of willen investeren in hun bestaande bedrijf. Van de ondernemers die Qredits financiert via microkrediet zijn zo’n 70% startende ondernemers.

Qredits

100 miljoen
Gisteren is Qredits door het plafond van €100 miljoen gefinancierd vermogen gegaan, meldt de kredietverstrekker in een persbericht. Naast de € 100 miljoen aan microkredieten heeft Qredits ook €20 miljoen verstrekt aan MKB-kredieten. Momenteel wordt maandelijks €3,5 miljoen aan kredieten uitgeboekt aan gemiddeld 120 ondernemers. Hiermee is Qredits naar eigen zeggen de grootste alternatieve kredietverstrekker voor het MKB.

86% van de 6.000 door Qredits gefinancierde ondernemers is nog steeds in bedrijf na 3 jaar. Qredits over de redenen voor succes van door hen gefinancierde ondernemers: “Het default-/afboekingspercentage kredieten is slechts 5% van de kredietportefeuille, als gevolg van de strakke & persoonlijke begeleiding én coaching. De meeste klanten van Qredits maken de eerste jaren gebruik van een coachingsprogramma, gegeven door 600 vrijwillige coaches. Daarnaast heeft Qredits diverse e-learnings ontwikkeld om ondernemers te helpen bij de marketingactiviteiten en debiteurenbeheer.”

Groei
Qredits geeft in het persbericht aan te verwachten de komende jaren verder te zullen groeien in kredietvolume. “Nog dit jaar zal Qredits een werkkapitaalproduct introduceren om ondernemers te faciliteren bij tijdelijke kredietbehoefte.”