Livestream Joris Luyendijk over toekomst bankensector

13 mei 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Vanavond vindt een Correspondent-avond plaats over de toekomst van de Nederlandse bankensector. De Correspondent nodigde schrijver en journalist Joris Luyendijk uit als spreker en de avond was al snel uitverkocht. Voor hen zonder kaartje, niet getreurd! Op de website biedt De Correspondent een livestream van het evenement aan.

In 20 uur tijd waren de 850 kaartjes op. Het online journalistieke medium 'De Correspondent' organiseert vanavond een van zijn Correspondent-avonden – met als thema voor deze editie: ‘op zoek naar de betere bank’. Niemand minder dan Joris Luyendijk, journalist en schrijver van het ‘alarmerende’ boek ‘Dit kan niet waar zijn. Joris Luyendijk onder bankiers.’

Joris-Luyendijk---Dit-kan-niet-waar-zijn-

Risicokennis
Volgens Luyendijk ontbreekt het politieke partijen aan kennis van de risico’s in de financiële sector. In zijn boek beschrijft hij hoe er maar weinig echte veranderingen hebben plaatsgevonden sinds het uitbreken van de financiële crisis. De financiële instellingen die de taak hebben onze economie op een gezonde manier te laten functioneren, blijken nog steeds veel te eenvoudig in staat “de wereld de afgrond in te storten”.

Wat nu?
Die vraag wordt tijdens het evenement gesteld aan de andere gastsprekers; financieel experts Jeroen Smit (schrijver van De Prooi), Esther Rosenberg (onderzoeksjournalist van NRC Handelsblad en schrijver van Giftig Krediet), Rens van Tilburg (directeur van het Sustainable Finance Lab), Tweede Kamerlid Jesse Klaver en econoom Helen Toxopeus. Zij spreken zich uit over de problemen die Luyendijk signaleerde in de financiële sector en komen met mogelijke oplossingen.

Livestream
Vanwege het overweldigende enthousiasme en de snelle uitverkoop, heeft De Correspondent vier camera’s en een regisseur van livecastbedrijf Engage! ingehuurd. De avond wordt live uitgezonden via de website van het persbureau. Voor wie wilt kijken: de uitzending start om 19:30.