Zwitserleven breidt uit met overlijdensrisicoverzekering

30 maart 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Particulieren kunnen sinds vorige week voor een overlijdensrisicoverzekering terecht bij verzekeraar Zwitserleven. In 2013 introduceerde Zwitserleven al verschillende spaarproducten. De overlijdensrisicoverzekering wint in Nederland aan populariteit, zo blijkt uit onderzoek van Zwitserleven en GFK onder 295 respondenten. Ruim 66% sluit een overlijdensrisicoverzekering af bij het beëindigen van een relatie. De verzekering is een belangrijke uitbreiding in het particuliere segment en kan zowel online als via een adviseur afgesloten worden.

Overlijdensrisicoverzekering
Een overlijdingsrisicoverzekering zorgt voor een uitkering bij overlijden van een partner zolang de verzekering loopt. Nabestaanden kunnen hiermee het wegvallen van een inkomen tijdelijk opvangen. De verzekering van Zwitserleven heeft de kenmerken van een standaard overlijdensrisicodekking, maar is wel op een aantal vlakken afgeslankt. Zo is verpanding, het overdragen van de verzekering aan iemand, niet mogelijk. Ook zijn de keuzemogelijkheden: kinderdekking, premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid en koopsom achterwege gelaten. Bij het afsluiten van de verzekering bij Zwitserleven wordt eenmalig €95 in rekening gebracht. Wanneer de verzekering wordt afgesloten bij een onafhankelijk adviseur betaalt men advieskosten aan de adviseur.

Zwitserleven - Overlijdensrisicoverzekering

Zwitserleven
Zwitserleven beheert het pensioengeld van zo’n 765.000 mensen. De verzekeraar en financiële dienstverlener werd opgericht in 1901 en is gevestigd in Amstelveen, waar ruim 600 medewerkers werkzaam zijn. Zwitserleven is onderdeel van VIVAT Verzekeringen, tot voor kort bekend als Reaal.