Met iDEAL afrekenen bij de online megastore AliExpress

17 maart 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Nederlanders kunnen vanaf nu bij het internationale verkoopplatform AliExpress, onderdeel van de Chinese online megastore Alibaba, afrekenen met iDEAL. De Engelse betaalinstelling PPRO heeft samen met het Chinese Alipay het online betaalmiddel iDEAL toegevoegd aan de betaalmethodes voor Nederlandse klanten.

Afrekenen met iDEAL

Door de samenwerking tussen PPRO en Alipay kunnen alle Nederlandse consumenten voortaan hun aankopen bij AliExpress met iDEAL afrekenen. AliExpress is een internationale marktplaats voor Chinese webwinkels waar consumenten uiteenlopende artikelen kunnen kopen, van elektronica tot kleding. AliExpress en Alipay behoren tot de Chinese beursgenoteerde Alibaba Group.

Betalen met iDEAL bij grote Chinese webwinkel AliExpress

iDEAL bij buitenlandse webwinkels
Buitenlandse webwinkels bieden steeds vaker iDEAL aan als betaalmiddel voor Nederlandse consumenten. Inmiddels wordt ruim 20% van de iDEAL-betalingen verricht bij buitenlandse webwinkels. Die webwinkels zitten in nagenoeg alle landen van Europa maar ook daarbuiten, zoals in de Verenigde Staten, Brazilië, Canada, Zuid-Afrika en China. Om als buitenlandse webwinkel succesvol te kunnen zijn op de Nederlandse markt, is iDEAL als betaalmiddel onmisbaar. Met een marktaandeel van 53% (volgens de eCommerce Payment Monitor) is iDEAL een belangrijke pijler voor ecommerce in Nederland.

PPRO

De PPRO Group levert financiële (end-to-end) oplossingen voor het internationale elektronische betalingsverkeer. De missie van het bedrijf is om een ​​wereldwijde marktleider in de verwerking van het elektronische betalingsverkeer te worden. Tot de klantenkring van PPRO behoren gerenommeerde betaalinstellingen en softwareplatform partners, waarmee zij honderdduizenden ondernemers kunnen bedienen. De betaalinstellingen zijn vrij om één of meer van de door PPRO geboden betaalproducten aan hun klanten aan te bieden. Het palet van geboden betaalproducten strekt zich uit van lokale betaalmethodes via globale oplossingen, eWallets tot prepaid kaarten.

Alipay

Alipay is in december 2004 gelanceerd en een belangrijk onderdeel in het ecosysteem van de Alibaba Group. Alipay biedt veilige en betrouwbare online en mobiele betaaldiensten voor marktplaatsen. Alipay werkt momenteel samen met meer dan 200 financiële instellingen en biedt betaaloplossingen voor bijna 10 miljoen kleine en micro-ondernemingen. In december 2013 bereikte Alipay ruim 300 miljoen geregistreerde gebruikers.