Banken geven les over omgaan met geld

13 maart 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Medewerkers van banken hebben de afgelopen week, tijdens de Week van het Geld, lesgegeven aan leerlingen op verschillende basisscholen over omgaan met geld. Met ‘Bank voor de klas’ leren kinderen in de week van 9 tot en met 13 maart onder andere over sparen en verantwoord besteden. Dit is een initiatief van het Ministerie van Financiën, De Nederlandse Bank en 8 banken.

Bewustwording

Ernst Boekhorst, Directeur ABN AMRO Foundation: "Wij vinden financiële educatie van kinderen belangrijk, omdat de bank wil bijdragen aan de bewustwording van de waarde van geld. Met de gastlessen hoopt de bank kinderen op een leuke manier verstandig te leren omgaan met geld. Als kinderen goed met geld om kunnen gaan, dan hebben ze daar hun hele leven profijt van."

bank voor de klas

In de klas

Leerlingen deden met de medewerker(s) van banken een interactieve quiz over geld. Hierin was aandacht voor verschillende thema’s, zoals ‘zelf geld verdienen’ en ‘sparen en vooruitkijken’. Naar aanleiding van de quiz kwamen de kinderen vaak ook zelf met vragen uit de praktijk, zoals: "Waar bewaart de bank al dat geld?"

Week van het Geld

De Week van het Geld wordt georganiseerd door Wijzer in geldzaken. Dit jaar geven de banken tijdens de Week van het Geld in Nederland een recordaantal van 4.500 gastlessen. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter en gaf maandag het startsein voor de vijfde editie van de Week van het Geld.