Alternatief belegger Arctic Blue Capital wint The AIF Factor

27 februari 2015 Banken.nl 2 min. leestijd

Arctic Blue Capital heeft The AIF Factor gewonnen, een verkiezing die georganiseerd wort door ABN AMRO Clearing. Dit grondstoffenfonds (een commodity trading advisor ofwel CTA) eindigde met afstand op de eerste plaats. Er waren in totaal zes kandidaten, allen alternatieve beleggingsfondsen, die drie minuten kregen voor hun elevator pitch aan ruim 250 genodigden. Institutionele beleggers, funds of funds en vermogende particulieren waren hierin vertegenwoordigd, naast een jury van vier gerespecteerde alternatieve beleggers uit het 'Just don't call me a fund of hedge funds panel'.

De andere kandidaten voor de AIF Factor waren Skënderbeg Fund van Skenderbeg Alternative Investments AG, Trium Blackwall Fund van Blackwall Capital Investment AG, Nordkinn Fixed Income Macro Fund van Nordkinn Asset Management AB, QLAB Convexity DL Fund van QLAB Invest Switzerland en NextAM Tendance Finance van Tendance Finance.

Arctic Blue

Indrukwekkende collega's

Enkele woorden van Catherine Robinson, Analist bij EAS, de firma waaruit Arctic Blue Capital voortgekomen is: "Het was een ware eer om het in The AIF Factor 2015 op te nemen tegen zulke indrukwekkende collega's. We zijn verheugd dat de aanwezigen onder de indruk waren van de staat van dienst van Arctic Blue Capital en de rendementen die het fonds in uitdagende omstandigheden heeft neergezet. Het winnen van The AIF Factor is een extra opsteker in wat een uitstekend jaar lijkt te gaan worden. We stellen het fonds voor het eerst ook voor externe beleggers open, en er liggen nog steeds geweldige kansen te wachten."

Gildas Le Treut, Global Head of Prime Clearing bij ABN AMRO: "Dit jaar hadden we weer indrukwekkende finalisten. Niet alleen vanwege de kwaliteit van hun presentatie aan het publiek, maar ook vanwege de diversiteit van de gepresenteerde strategieën. Met name de dynamiek en de helderheid van de presentatie van Arctic Blue Capital maakten een bijzonder goede indruk op de aanwezigen."

Marc de Kloe, Head of Alternatives & Funds bij ABM AMRO Private Banking voegt hieraan toe: "Ieder jaar zijn de pitches beter. We zien dat dit een van de belangrijkste evenementen wordt voor fondsen om zichzelf voor het voetlicht te brengen. Presenteren voor meer dan 250 beleggers geeft een behoorlijk uniek prestige."

Beleggingsstrategieën uitgelegd

The AIF Factor stelt een aantal fondsen in staat hun beleggingsstrategieën uiteen te zetten aan professionele beleggers. Die fondsen kunnen beginnend of reeds actief zijn, klein of groot, afkomstig uit verschillende locaties, met uiteenlopende beleggingsdoelen en stijlen. ABN AMRO Clearing werkt al jaren samen met zowel start-ups als gevestigde alternatieve beleggingsondernemingen, en biedt daarbij geïntegreerde oplossingen voor uitvoering, afwikkeling, bewaring en financiering. De AIF wordt georganiseerd in samenwerking met het team Alternatives & Funds van ABN AMRO Private Banking. Een deel van de opbrengst gaat naar Alternatives 4 Children, een Nederlands goed doel dat door mensen in deze branche is opgericht.