Londense bankiers ontvangen 124 miljard aan bonus

24 februari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Medewerkers van banken en verzekeraars in het zakelijke district van Londen hebben sinds de start van de crisis £91 miljard (€124 miljard) aan bonussen ontvangen. Dat stelt de Britse campagneorganisatie Robin Hood Tax.

De financiële instellingen staan op het punt om hun bonussen voor dit jaar bekend te maken. Naar verwachting zal het totaalbedrag aan uitgekeerde bonussen daarmee ver boven £100 miljard uitstijgen. Vorig jaar was het bonusbedrag €20 miljard.

London

De campagneorganisatie Robin Hood Tax pleit voor een strenger bonusbeleid van de Britse overheid. Volgende de organisatie kun je uit deze bonuscijfers opmaken dat het softe beleid tot nu toe niet heeft gewerkt. Robin Hood Tax ziet in de enorme bonusbedragen het bewijs dat het Verenigd Koninkrijk verdeeld is in twee klassen.

De Robin Hood Tax is de naam voor het belasten van financiële transacties. Deze belasting heeft als doel om de schuldigen van de economische crisis te straffen. Met de opbrengsten wil ze armoede en klimaatverandering bestrijden.