Dijsselbloem gaat voorbij aan problemen Wft examens

04 februari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD zijn uitermate teleurgesteld over de reactie van minister Dijsselbloem over de actuele stand van zaken van de centrale Wft-examinering. Volgens de brancheorganisaties gaat de minister volledig voorbij aan de problemen.

Kamerbrief Wft-examinering

Minister Dijsselbloem van Financien stuurde eind januari de Tweede Kamer een kamerbrief over de actuele stand van zaken van de centrale Wft-examinering. In deze brief stelde de minister dat de stijgende lijn voor de initiële Wft-examens en voor het totale slagingspercentage zich sinds september verder heeft voortgezet. Dijsselbloem benadrukt dat de centrale Wft-examinering de continue aandacht van het ministerie heeft waarbij een kwalitatief hoogwaardige en realistische toetsing van de vakbekwaamheid van financieel adviseurs centraal staat.

Dijsselbloem gaat voorbij aan problemen Wft examens

Teleurgesteld

Adfiz, CFD, NVF, NVGA en OvFD laten weten uitermate teleurgesteld te zijn over de reactie van de minister in zijn brief. De minister gaat volledig voorbij aan de problemen, de lage slagingspercentages en de kwaliteit van centrale examinering. Hij heeft ook weinig tot niets gedaan met de zorgpunten en verbetervoorstellen die de brancheorganisaties hebben voorgesteld.

De brancheorganisaties hebben onmiddellijk richting de Tweede Kamer aangegeven dat ze momenteel bijna 900 reacties uit het Wft Examenloket aan het verwerken zijn en dat ze de conclusies op korte termijn zullen delen met het ministerie van Financiën, het CDFD en leden van de Commissie Financiën.

Agenda Tweede Kamer

De Commissie Financiën wil de reactie van de brancheorganisaties graag meenemen in haar behandeling van de brief van de minister van Financiën van 26 januari jl.. Mede daarom heeft de Commissie besloten de behandeling van de brief van de minister uit te stellen. Daarmee blijft centrale examinering op de agenda van de Tweede Kamer.