Mobiel bankieren dienst NUMBER26 gelanceerd

28 januari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

De bankensector heeft er een nieuwe mobiel bankieren dienst bij: NUMBER26. De dienst is uitsluitend te gebruiken met een smartphone en maakt het mogelijk overal ter wereld te betalen met de bijbehorende MasterCard. En volgens de oprichter zonder enige kosten voor de gebruikers.

NUMBER26
Binnen acht minuten kan men via een smartphone een bankrekening openen bij de door het Duitse Wirecard Bank ondersteunde nieuwe mobiel bankieren dienst. Bij het openen van de bankrekening wordt de klant geverifieerd via een videotelefoongesprek waarbij de klant zijn of haar paspoort toont.

Number26

 

De bankrekening is gratis en met de kaart kan overal ter wereld geld gepind worden zonder dat hier kosten aan verbonden zijn. Dit is mogelijk omdat NUMBER26 een kleine bijdrage van iedere transactie krijgt van MasterCard. Alle transacties worden inzichtelijk gemaakt in de bijbehorende smartphone applicatie. Alles wat er op het account gebeurt wordt via een notificatie op de smartphone real-time aan de gebruiker kenbaar gemaakt.

Daarnaast kan ook geld overgemaakt worden via e-mail en sms. Ook is het mogelijk om de kaart te (de)blokkeren op ieder gewenst moment, en kan een gebruiker ervoor kiezen de kaart al dan niet beschikbaar te maken voor pinautomaten, in het buitenland en online.

Valentin Stalf, oprichter en CEO van NUMBER26, over de nieuwe mobiele bankieren dienst: “Het bankfiliaal van de toekomst is de smartphone. Daarom hebben we met NUMBER26 een bankaccount gecreëerd zoals die eruit zou moeten zien: transparant, mobiel en veilig.”

NUMBER26 is momenteel alleen nog beschikbaar in Duitsland en Oostenrijk.