ING: 38% van de Europeanen heeft geen spaargeld

16 januari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Van de Europese consumenten heeft maar liefst 38% geen spaargeld. Een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit een internationale studie van ING onder 12.000 Europeanen. Roemenië is het land met het laagste aantal consumenten met spaargeld (60%). Als het op sparen aankomt dan staat de Britse consument bovenaan.

Groei van het spaargeld

Uit het onderzoek van ING blijkt dat bij 31% van de Britten het spaargeld toenam, tegenover het Europese gemiddelde van 19%. Nederland neemt met 27% de tweede plek in. Onderaan de lijst met Europese landen staat Italië. De Italiaanse consumenten hebben hun spaargeld het afgelopen jaar met 10% zien toenemen.

ING saving survey 2015 2

Nederlanders meest tevreden met spaargeld

In het onderzoek wordt ook gevraagd naar de mate waarin consumenten tevreden zijn over de omvang van hun spaargeld. De Nederlandse bevolking is het meest tevreden over hun spaargeld in vergelijking met de andere Europese landen. Vorig jaar stond Nederland nog op de tweede plek in deze ranking en stond Luxemburg op de eerste plek. Ook in deze ranglijst staan de Italianen onderaan. Zij zijn het minst tevreden over hun spaargeld.

ING saving survey 2015 2