Ralph Hamers wordt de nieuwe CEO van ING Groep

22 februari 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

ING heeft vandaag aangekondigd dat Ralph Hamers de opvolger is van de huidige CEO van ING Groep, Jan Hommen. Jan Hommen blijft nog tot 1 oktober 2013 zijn functie uitoefenen om een soepele overdracht te garanderen.

Ralf Hamers

Ralph Hamers begon zijn carrière bij ING in 1991 als relatiemanager voor Structured Finance in de Global Clients Division. In 1997 stapte hij over naar Global Risk Management en werd hij algemeen directeur van ING Roemenië in 1999. In 2005 werd hij benoemd tot CEO van ING Bank in Nederland voordat hij Global Head werd van Commercial Banking Network ING en later Network Management Retail Banking Direct & International ING. In dat jaar werd hij ook lid van het ING Banking Management Team dat corporate development en strategische activiteiten regelt.

Hamers heeft veel ervaring in Retail en Commercial Banking,  in risicobeheer en in het leiden van strategische veranderingsprocessen. Sinds maart 2011 is Hamers CEO van ING België en Luxemburg waar hij zich inzet voor het "universele direct model" om online verkoopkanalen uit te breiden en de bankkantoren te moderniseren. Hij behaalde een Master of Science in Business Econometrie / Operations Research aan de Universiteit van Tilburg.

"Ik ben ontzettend trots dat de Raad van Commissarissen haar vertrouwen in mij heeft uitgesproken en mij heeft voorgedragen als de nieuwe CEO van ING Groep. Samen met mijn collega's ben ik vastbesloten om voort te bouwen op het sterke, klantgerichte fundament dat Jan Hommen heeft neergezet. Ik kijk uit naar de samenwerking met Jan en de andere bestuursleden in de richting van de overdracht in oktober", aldus de beoogde CEO Ralf Hamers.

Jan Hommen

"Het is een eer om ING te dienen in deze buitengewone tijden voor zowel de onderneming als de financiële sector. Ik ben trots op wat we bereikt hebben voor ING, onze medewerkers en onze klanten. Ralph Hamers is een uitstekende keuze om door te gaan met de vele taken die voor ons nog liggen op de weg naar een succesvolle, onafhankelijke toekomst voor ons bank- en verzekeringsbedrijf", aldus de huidige CEO Jan Hommen.