Corporate Finance bureau Aeternus lid M&A worldwide

18 december 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Corporate finance specialist Aeternus heeft zich onlangs als eerste Nederlandse lid aangesloten bij M&A worldwide, een wereldwijd samenwerkingsverband op het gebied van corporate finance en fusies en overnames. Door de toetreding kunnen klanten van het adviesbureau gebruikmaken van een groot internationaal netwerk van juridische en fiscale expertise, en biedt het lidmaatschap een snelle toegang tot specifieke bedrijfsinformatie, ook in lokale markten.

Aeternus, opgericht in 2004, is een onafhankelijk corporate finance bureau, die bedrijven in het MKB en mid-market segment onder meer helpt bij fusie- en overnametrajecten, financiering en waarderingen. Het advieskantoor heeft 17 werknemers in dienst, en heeft volgens eigen zeggen de afgelopen jaren transacties begeleid in meer dan 30 landen. Het afgelopen jaar maakte Aeternus een sterke groei door, van zo’n 48%, naar een omzet van €1.7 miljoen. De groei bleef niet onopgemerkt: als een van de snelst groeiende bedrijven werd Aeternus dit jaar genomineerd voor de FD Gazellen Awards.

Aeternus-en-M&A-Worldwide

In het kader van de toenemende internationalisering in de markt – klanten van Aeternus gaan ook steeds vaker in het buitenland ondernemen – besloot het corporate finance kantoor onlangs om zich te verbinden aan een internationaal netwerk. De keuze viel op M&A Worldwide, een wereldwijd samenwerkingsverband met 42 partnerkantoren in 37 landen. M&A werd opgericht in 2004.

Door samen te werken binnen het grote netwerk van M&A profiteert Aeternus – en zijn klanten – van de toegang tot een breed spectrum aan strategische kopers, fusie- en overname kandidaten en financiële partners, waardoor de kans op succesvolle transacties toeneemt. De internationale partners kennen bovendien de lokale markten en cultuur, kunnen voorzien in de noodzakelijke juridische en fiscale expertise en kunnen overig M&A advies of bijvoorbeeld due diligence-trajecten verzorgen.

De vraag naar nieuwe contacten in het buitenland of juist vanuit het buitenland is er voldoende: “Partijen uit zuidoost Azië, de VS en Zuid-Amerika melden zich regelmatig voor Nederlandse bedrijven. Omgekeerd kunnen Nederlandse ondernemers geïnteresseerd zijn in buitenlandse bedrijven”, stelt Aeternus. Een internationaal netwerk kan daarbij van groot belang zijn – zo is Aeternus, naast M&A Worldwide, ook lid van de International Practice Group (IPG), een globaal netwerk verspreid over 30 landen, van 100+ accountants, advocaten en belastingadviseurs.