Eerlijke Bankwijzer gaat na 5 jaar internationaal

02 december 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Bij het vijfjarige bestaan van de Eerlijke Bankwijzer maakten de initiatiefnemers bekend ook in 6 andere landen actief te worden met een soortgelijke bankwijzer. De komende maanden zullen er 6 'Fair Bank Guides' worden gelanceerd in Indonesië, Brazilië, Japan, Zweden, Frankrijk en België.

Vijfjarig bestaan

De Eerlijke Bankwijzer vierde maandag zijn 5 jarige bestaan. Om banken aan te zetten tot een ‘race naar de top’ op duurzaamheid werd de Eerlijke Bankwijzer in 2009 opgezet. Volgens initiatiefnemers zijn de afgelopen 5 jaar in totaal 165 meetbare aanscherpingen van het bankbeleid doorgevoerd, op onderwerpen als mensenrechten, arbeidsrechten en wapenbeleid. Ter gelegenheid van zijn vijfjarige bestaan heeft de bankwijzer haar resultaten gebundeld in het 'Vijf Jaar Eerlijke Bankwijzer'

Eerlijke bankwijzer (1)

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking neemt de resultaten van ‘5 jaar Eerlijke Bankwijzer in ontvangst. "Na 5 jaar is de Eerlijke Bankwijzer van ons allemaal geworden", aldus de Minister. Ook belooft de Minister om transparantie aan te pakken: "Ik steun zeer de oproep om tot een (MVO) convenant te komen met de financiële sector binnen 2 jaar".

Internationaal

De komende maanden zullen er 6 'Fair Bank Guides' worden gelanceerd in: Indonesië, Brazilië, Japan, Zweden, Frankrijk en België. Door de International Fair Bank Guides zal duurzaam bankieren in steeds meer landen een aandachtsgebied worden in de bestuurskamers van banken, aldus de initiatiefnemers.