FNV pleit voor masterplan na banenverlies bankensector

26 november 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

ING is de derde grote bank die als gevolg van de digitalisering snijdt in het aantal arbeidsplaatsen. Maar we zijn er nog lang niet, zegt Gerard van Hees bestuurder bij FNV Finance tegenover BNR Nieuwsradio. FNV Finance pleit voor een masterplan om het banenverlies in de bankensector op te vangen. In mei vorig jaar liet FNV al weten dat ze uitgaat van een halvefring van de werkgelegenheid in de bankensector.

“De digitalisering is binnen de financiële instellingen banenrover nummer 1 aan het worden. De nieuwe technologie maakt veel mensenarbeid overbodig maar tegelijkertijd ontstaan er ook nieuwe functies en rollen. Medewerkers moeten hiervoor worden getraind en/of bijgeschoold zodat hun kansen worden vergroot en ze binnen de bank aan de slag kunnen blijven”, aldus Van Hees. Het trainen, her- en bijscholen van medewerkers moet dus topprioriteit worden.

FNV pleit voor masterplan na banenverlies bankensector

De bond roept de bancaire wereld daarom op om gezamenlijk met de vakbonden een oplossing te zoeken voor de effecten die de digitalisering heeft op de werkgelegenheid binnen de sector.