ING: 700 deelnemers op hackathon over Open Banking

19 november 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Om innovatie binnen de eigen organisatie te stimuleren organiseerde ING net als vorig jaar een 24-urige Hacketon voor haar eigen IT personeel en externe IT-specialisten. De 700 deelnemers van de 24H-Code IT hackathon werden uitgedaagd om binnen 24 uur een innovatieve software-oplossing te bedenken rond het thema open banking. 

Buiten de vaste kaders

Om innovatie te stimuleren, spoort ING haar eigen en externe IT-specialisten aan om buiten de vaste kaders te denken. Hackathon-evenementen, waarbij het allemaal om digitale technologie draait, hebben wereldwijd bewezen dat ze innovatie stimuleren.

ING IT Brein Gezocht

De deelnemers van de 24H-Code IT hackathon werden uitgedaagd om binnen 24 uur een innovatieve software-oplossing te bedenken rond het thema open banking. Dit thema is gebaseerd op het idee dat banken veranderen van relatief gesloten IT-structuren naar structuren die meer open zijn, met elkaar verbonden en in staat om met elkaar te communiceren. Dit moet zorgen voor grotere financiële transparantie voor de klant.

Innovatieve software-oplossingen

De hackathon vond plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Aan lange rijen met tafels vol computers en computerkabels waren jong en oud met elkaar aan het brainstormen over de beste software-oplossingen voor ING-klanten.

Eén groep werkte aan een 'Fairly Lending'-app voor kredietgevers en -nemers. Een team van studenten ontwikkelde de 'Orange Financial Planner'. Dit is een app voor het MKB waarbij bedrijven hun jaarcijfers kunnen uploaden via een gestandaardiseerd bestand. Weer een ander team onderzocht de mogelijkheden die robots bieden om ouderen te helpen bij betalingstransacties.

En de winnaar is...

In totaal deden 80 teams mee, verdeeld over 4 categorieën. Uit elke categorie werd een winnaar geselecteerd en één team kon de publieksprijs winnen.

  • Studenten: De 'WePay-app'. Met deze app kunnen vrienden een digitale geldpot maken waaruit zij tijdens een avondje uit of een weekendje weg de gezamenlijke kosten kunnen betalen.
  • Verkopers & Leveranciers: De 'SavINGpod' Met deze app wordt het een 'fluitje van een cent' om in uw buurt donaties op te halen voor goede doelen.
  • ING 1: Een wearable waarmee je kunt zien welke huizen te koop staan en die gelijk aangeeft of je dit huis kunt financieren.
  • ING 2: Een sociaal platform speciaal voor ouderen en kinderen waarmee zij financieel fit kunnen worden door fysiek fit te worden.
  • De publieksprijs: Robots die ouderen helpen met betalingstransacties.