Verkoop Delta Lloyd Bank Belgie van de baan

09 oktober 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Delta Lloyd heeft besloten de verkoop van Delta Lloyd Bank België stop te zetten. De exclusieve onderhandelingen met een mogelijke koper hebben niet geleid tot een verkoop tegen de door Delta Lloyd gewenste prijs en voorwaarden. Daarmee blijft Delta Lloyd Bank België onderdeel van Delta Lloyd.

In oktober 2013 kondigde Delta Lloyd Groep de verkoop van de Belgische bank aan. De verkoop moest de focus op de verzekeringstak in België versterken en kapitaal vrijmaken om in strategische activiteiten te investeren. In juni van dit jaar liet de CEO van de Belgische bank, Piet Verbrugge, al weten toekomst te zien voor Delta Lloyd Bank België. "Steeds meer nieuwe cliënten vinden hun weg naar Delta Lloyd Bank België en het IFRS-resultaat was in 2013 het beste ooit".

Delta Lloyd - Omval

Bestuursvoorzitter Niek Hoek: "Delta Lloyd Bank België is een gezond en winstgevend bedrijf, dat goed in staat is op eigen kracht te functioneren binnen de groep. Wij hebben vertrouwen in de toekomst van de bank en zijn er van overtuigd dat dit besluit continuïteit en duidelijkheid biedt naar klanten en medewerkers. Delta Lloyd Bank België gaat door met het uitbouwen van haar expertise in vermogensbeheer en -opbouw voor haar klanten en blijft een belangrijk distributiekanaal voor de levensverzekering- en pensioenproducten van Delta Lloyd Life in België."