Merrill Lynch begeleidt beursgang Jimmy Choo

24 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch gaat de wereldwijde en exclusieve schoenenproducent Jimmy Choo begeleiden bij een in oktober geplande beursgang. Zo’n 25% van de aandelen wil de huidige eigenaar van het modehuis, JAB Holdings, van de hand doen, zo bleek eerder deze week. De beursgang zal plaatsvinden op de Londense beurs en dient ter financiering van uitbreidingsplannen van het modehuis in opkomende markten.

Jimmy Choo
Het Britse modehuis Jimmy Choo werd in 1996 in Londen opgericht door de gelijknamige mode-ontwerper Jimmy Choo (samen met Tamara Mellon) en groeide uit tot een gerenommeerde en exclusieve wereldwijde producent van luxe schoenen, handtassen, accessoires en parfums. Sinds 2001 is ontwerper Choo niet meer verbonden aan zijn eigen bedrijf en medeoprichter Mellon trok zich enkele jaren geleden terug uit het bedrijf. Het modehuis is anno 2014 in handen van JAB Holdings, dat eerder deze week aankondigde de beursgang van Jimmy Choo voor te bereiden. In totaal zal een belang van 25% worden verkocht waarbij er geen sprake zal zijn van nieuw uit te geven aandelen.

JIMMY CHOO Beursgang

De beursgang is de zoveelste in een reeks van beursgangen van luxe modemerken in de afgelopen jaren. Sinds 2011 gingen onder meer het Frans-Italiaanse merk Moncler en Salvatore Ferragamo, een Italiaanse aanbieder van luxeproducten al naar de beurs. Nu is het de beurt aan Jimmy Choo dat wereldwijd meer dan 100 vestigingen telt. Met de beursgang wil het modehuis een verdere groei financieren in opkomende markten zoals onder meer in Azië. Volgens Pierre Denis, CEO van Jimmy Choo is de beursgang goed voor het merk: “Onze toekomst als beursgenoteerd bedrijf kan onze reputatie alleen maar versterken”,  aldus de topman.

Merrill Lynch

De beursgang van Jimmy Choo zal worden begeleid door de Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch. Naar verluidt zou Jimmy Choo met de beursgang zo’n €776 miljoen willen ophalen.