Laatste klant Friesland Bank stapt over naar Rabobank

29 augustus 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

In september gaat de stekker uit alle systemen van de Friesland Bank. Waar in juni nog werd gemeld dat een paar honderd klanten weigerden om over te stappen naar Rabobank of een andere bank, is nu ook de overstap van de laatste klant een feit. Dat meldt Ondernemend Friesland (OF). Eind dit jaar levert Friesland Bank haar bankvergunning in.

Overname

Friesland Bank kwam in het najaar van 2011 tot de conclusie dat het niet langer verantwoord was om te blijven streven naar zelfstandigheid. Mede als gevolg van verschillende financiële tegenslagen en de invoering van nieuwe internationale eisen aan kapitaalbuffers kon de Friese bank niet langer op eigen benen staan.

Laatste klant Friesland Bank stapt over naar Rabobank

Transitie van 270.000 klanten

Na de overname van Friesland Bank door Rabobank in 2012 startten de banken eind vorig jaar het transitietraject om ruim 270.000 klanten over te brengen naar Rabobank. In juni meldde Bert Roman, directievoorzitter van Rabobank Sneek Zuidwest Friesland, dat een paar honderd klanten weigerden om over te stappen naar Rabobank of een andere bank. Nu een paar maanden later is ook de laatste klant overgestapt en kan in september de stekker uit de systemen worden gehaald.

De meeste van de ruim 270.000 klanten van Friesland Bank zijn overgestapt naar een lokale Rabobank, circa 10% stapte over naar een andere bank, aldus Ondernemend Friesland. Ongeveer 80%van de klanten van Friesland Bank zijn naar een van de drie noordelijke Rabobanken overgestapt.