CaixaBank introduceert betalen met een armband

26 augustus 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Klanten van CaixaBank kunnen vanaf deze zomer betalen met hun armband. De Spaanse bank is in samenwerking met VISA een grootschalige pilot gestart met deze vorm van betalen. Volgens CaixaBank is dit het grootste Europese programma dat via draagbare technologieën (wearables) VISA betalingen mogelijk maakt.

Betalen via een armband

Klanten kunnen met de armband eenvoudig in de winkel betalen door de armband tegen de betaalterminal te houden. De armband is een soort van betaalkaart aan de pols waarmee klanten op dit moment bij 300.000 Spaanse bedrijven terecht kunnen.

De armband maakt gebruik van de contactloos betalen technologie: in de armband zit een microtag met daarop de kaartgegevens van de klant. Volgens CaixaBank biedt deze toepassing dezelfde veiligheid als de normale betaalkaarten (EMV systeem). De betaling bij een terminal werkt hetzelfde als bij contactloos betalen.

Betalen met een armband

Uitrol

De eerste stap werd begin juli gezet, toen 15.000 armbanden werden uitgedeeld aan klanten van CaixaBank die hun contactloze betaalkaarten het vaakst hadden gebruikt. In de komende maanden wordt de armband beschikbaar voor al haar klanten en is het ook mogelijk om je eigen armband te ontwerpen.

Barclays bPayBand

Dit is niet de enige test in Europa met betalen via een armband. Al enige tijd test Barclays haar bPayBands en heeft onlangs besloten om de armbandjes vanaf volgend jaar op de markt te brengen.  Er is wel een verschil tussen de armbandjes. De bPayBand werkt als een soort chipknip die je moet opladen en waarmee je betalingen van maximaal 20 pond kan doen. De armband van CaixaBank werkt meer als een contactloos betalen betaalkaart. Voor betalen tot €20 is geen pincode vereist, daarboven wel.